SEGRE

PÀDEL REPORTATGE

El pàdel està en auge a Lleida

Lleida segueix la tendència a Espanya, on es van vorejar les 100.000 llicències el 2021, i ha passat de 727 de federats el 2014 als 2.200 actuals || Existeixen 31 clubs a la província i gairebé 200 equips

Jugadors de pàdel ahir durant un partit a les instal·lacions del Pàdel Indoor Lleida.

Jugadors de pàdel ahir durant un partit a les instal·lacions del Pàdel Indoor Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pàdel no només és l’esport de moda, sinó que continua guanyant popularitat. Lleida segueix la tendència estatal, després d’anunciar la Federació Espanyola de Pàdel (FEP) que ha tancat l’any 2021 amb un total de 96.872 llicències d’esportistes, un increment del 22% respecte a l’any anterior que suposa un rècord en la història del pàdel espanyol, i ha registrat un creixement espectacular en els últims anys. Només comptant els jugadors federats i sense tenir en compte els que el practiquen només per lleure, el pàdel lleidatà compta actualment amb unes 2.200 llicències, cosa que representa tres vegades més que el 2014 (727) i un 27% d’increment respecte al 2018 (1.724), amb prop de dos anys de pandèmia inclosos pel mig.

Anna Fillat, delegada a Lleida d’aquest esport des del setembre passat, destaca que enguany a les Lligues territorials, que començaran a finals de mes, participaran prop de 200 equips pertanyents a 31 clubs. “El creixement exponencial obeeix al fet que és un esport fàcil per iniciar-s’hi, crea grup al jugar quatre persones i és molt divertit. Abans se’l vinculava als clubs de tenis, però ja n’han aparegut molts que es dediquen exclusivament al pàdel i, a més, com a model de negoci.

Ja no s’associa amb les persones que s’hi passaven perquè ja no podien jugar a tenis”, assenyala Fillat. Tal ha estat el creixement a Lleida, que l’esport de la pala ja triplica en federats el de la raqueta.Xavier Esteban, predecessor d’Anna Fillat, va assistir a primera fila al creixement del pàdel en els seus 7 anys de mandat. “Em sento molt satisfet.

Vam arribar a assolir uns nivells d’excel·lència superant Girona, es van incorporar les Lligues de menors i veterans, es van formar una quarantena de tècnics i es van tornar a organitzar tornejos del grand eslam. Només va faltar acollir un torneig Challenger del World Padel Tour, però no va poder ser”, explica Esteban. El World Padel Tour es va ajornar primer per la pandèmia i després va ser descartat per la Paeria argumentant l’elevat cost, un cànon de 120.000 euros que havien de pagar a parts iguals ajuntament, Diputació i Generalitat.

Les seleccions catalanes de base, en mans lleidatanes

En el repartiment territorial de llicències a nivell estatal és la Federació Catalana la que ocupa la primera posició amb 21.486 fitxes. A més, les dos seleccions de menors, la masculina i la femenina, aconseguien al setembre el doblet i l’ascens a Primera categoria de la mà de dos lleidatans, Raül Íñiguez com a seleccionador i Laia Bonilla com a subcapitana. Aquesta jugadora, actualment en el número 96 del rànquing del World Padel Tour, és als seus 22 anys el referent del pàdel lleidatà.Una altra lleidatana, Natàlia Satué, és vocal a la junta directiva de la Federació Catalana.

Satué, que és sòcia del CT Lleida, destacava en una recent entrevista al web federatiu que el pàdel “és un esport que enganxa i és apte per a totes les edats. I ens agrada molt a les dones, per això crec que aquest és també un altre factor que fa que tingui tant d’èxit”.

Jugadors de pàdel ahir durant un partit a les instal·lacions del Pàdel Indoor Lleida.

Jugadors de pàdel ahir durant un partit a les instal·lacions del Pàdel Indoor Lleida.

tracking