SEGRE

TENIS OBERT D?AUSTRÀLIA

Austràlia ajorna a dilluns si decideix deportar Djokovic

El tenista va passar la nit en un centre d'immigració i ara espera en un hotel

La mare, el pare i el germà de Novak Djokovic.

La mare, el pare i el germà de Novak Djokovic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal australià analitzarà dilluns el recurs presentat pels advocats del tenista serbi Novak Djokovic després de la revocació del seu visat per entrar al país amb una exempció mèdica que li permetia participar en l’Obert d’Austràlia. Djokovic no serà deportat fins que no s’abordi l’assumpte al tribunal i romandrà, de moment, allotjat en un hotel de la ciutat sense que pugui abandonar l’edifici.El vigent campió de l’Obert d’Austràlia, que es nega a declarar si s’ha vacunat o no contra la Covid, havia rebut una exempció mèdica per entrar al país, però l’enrenou causat per aquesta mesura va fer que les autoritats fessin marxa enrere i acabessin cancel·lant el visat a l’esportista.El serbi, que va arribar dimecres a la nit a Austràlia, va ser traslladat ahir a l’Hotel Park de la ciutat de Melbourne, que també allotja un grup de sol·licitants d’asil que han estat detinguts per les autoritats d’immigració, després que fos entrevistat durant més de vuit hores per les autoritats frontereres per no complir els requisits imposats per la Covid.El temps juga en contra de Djokovic, que pretén iniciar la defensa del títol de campió a Austràlia. El torneig comença el 17 de gener.La família del serbi va subratllar que el tenista no ha violat cap llei ni norma d’Austràlia.

“És l’escàndol esportiu diplomàtic més important de la història” i va comparar Novak amb Jesucrist, “que van crucificar”, i va dir que alguns intenten ara “crucificar, humiliar i fer caure de genolls” el jugador. Així mateix, l’espanyol Rafael Nadal va opinar que “hem de fiar-nos de la gent que en sap. No és bo per a ningú el que està passant”.

“No sé tots els detalls dels esdeveniments i em sap greu per ell, però Novak sabia les condicions per endavant”, va afegir. “Crec que si volgués, estaria jugant aquí a Austràlia sense cap problema. És lliure per prendre les seues pròpies decisions, però ha de saber que tot té conseqüències”, va concloure Nadal.

tracking