SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

El Lleida Esportiu comunica dos nous positius, tres en total, i aconsegueix un ajornament insòlit

El Lleida comunica 2 positius més de jugadors, i per tant n'hi ha 3, a part de Gabri, i es podria jugar || L'RFEF no ha respost al recurs del Numància, per la qual cosa el partit segueix ajornat

Els jugadors del Lleida ahir al matí entrenant-se a l’Annex amb el Camp d’Esports al fons.

Els jugadors del Lleida ahir al matí entrenant-se a l’Annex amb el Camp d’Esports al fons.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tret de decisió d’última hora, el Numància-Lleida no es jugarà demà, després que la Reial Federació Espanyola de Futbol, que va decidir ajornar el partit atenent la petició del club lleidatà que hi havia un brot de Covid amb nou positius, donés ahir el silenci com a resposta a les al·legacions presentades pel Numància i al comunicat de la plantilla blava desmentint que hi hagués tants contagis com per no poder presentar-se a Sòria. De fet, el Lleida va anunciar ahir dos nous positius de jugadors, que la plantilla va reconèixer i que eleven la xifra a tres positius (David López, Alejandro Mejía i el ja conegut de Toni Vicente) de futbolistes més el del tècnic Gabri Garcia. En qualsevol cas, ni amb aquests dos nous positius no hi havia impediment reglamentari per poder jugar.

Segons el quart apartat de les disposicions extraordinàries per Covid-19 del reglament de l’RFEF: “En el supòsit que en qualsevol moment de la temporada un equip per causes de la Covid acreditades pel metge de l’equip, no tingués el nombre mínim de jugadors de la primera plantilla, podrà disputar el partit amb qualsevol altre jugador procedent dels equips dependents o filials sempre que hagués complert amb els protocols sanitaris i de seguretat de la Covid i sense que tal circumstància sigui considerada com a incompareixença i pèrdua del partit, ni tampoc serà causa de sol·licitud de suspensió del partit per part del club afectat. El club haurà d’alinear tots els jugadors de la primera plantilla habilitats per al partit quan aquests siguin 7 o menys.”

I afegeix: “S’elevarà, per causes de Covid, la disponibilitat mínima a 13 futbolistes entre la primera plantilla i els equips dependents o club filial recollits en aquest apartat.” És a dir, que el matx es podia disputar. I així ho van tornar a fer constar els jugadors en un nou comunicat citant aquests tres positius de López, Mejía i Vicente, més el de Gabri, i reiterant que Monterde ja hagués estat disponible. Per la seua part, el tècnic del Numància, Diego Martínez, va assenyalar que “nosaltres també tenim baixes per Covid. Crec que amb tot plegat el que s’està fent és adulterar la competició”. I va apuntar directament a la Federació Espanyola com l’entitat que hauria de resoldre aquesta polèmica. “La Federació hauria d’investigar, valorar i decidir”, va concloure l’entrenador del Numància.

Els jugadors es van fer els tests pel seu compte al no fer-los el club

La plantilla del Lleida va saber dels dos nous positius perquè David López i Alejandro Mejía es van fer les proves Covid per compte propi, ja que el club no les va fer. Un dels dos casos citats anava a fer-se les proves al club quan el president Jordi Esteve li va indicar, a través d’un tercer, que no calia que vingués i que si volia fer-se el test acudís a un CAP.

La plantilla, que va tornar ahir al matí als entrenaments després de descansar el dia de Reis, va fer ahir un pas més en el seu distanciament amb els gestors del club lleidatà. Jugadors i tècnics, que s’han anat prodigant en comunicats que anaven retuitejant, han decidit crear un compte conjunt a Twitter per informar els seguidors del club.Així, segons assenyalen, “és la manera d’obrir les portes del vestidor a l’afició i comunicar de forma clara i transparent qualsevol informació que pugui estar manipulada o amagada pel club”.

D’altra banda, afegeixen que “sabem que és una iniciativa molt poc habitual en qualsevol club, però encara és més estranya la gestió que estem vivint”. També diuen que cada “nou episodi” fa que es qüestionin “cap a on va aquest club”.

Araujo, Inglés i Modest Notario, a prop de rescindir contracte

Quim Araujo, Pedro Inglés i Modest Notario, els tres jugadors a qui el Lleida va obrir les portes perquè poguessin obtenir la carta de llibertat, estan a prop de rescindir el contracte. S’ha de recordar que van ser deu els jugadors que es van acollir al procediment abreujat per a la cancel·lació anticipada de la llicència federativa, però el club va pagar algunes quantitats a tots ells menys aquests tres per frenar el procés. La comissió mixta AFE-Segona RFEF ja hauria resolt el cas, però fins que no es tanqui el procés definitivament Araujo, Inglés i Notario no poden rescindir els seus contractes a efectes legals per buscar una nova destinació.

Els jugadors del Lleida ahir al matí entrenant-se a l’Annex amb el Camp d’Esports al fons.

Els jugadors del Lleida ahir al matí entrenant-se a l’Annex amb el Camp d’Esports al fons.GERARD HOYAS

tracking