SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Supercopa, amb Ansu Fati

Xavi afirma que el davanter està bé, tot i que no vol forçar-lo a Granada (18.30), però que jugarà dimecres davant del Madrid || Memphis sí que podria reaparèixer avui en el partit de Lliga

Gerard Piqué, en un entrenament recent, amb Frenkie de Jong.

Gerard Piqué, en un entrenament recent, amb Frenkie de Jong.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Hernández va revelar ahir que Ansu Fati, que afronta la recta final de la lesió als isquiotibials de la cuixa esquerra, estarà disponible per jugar la Supercopa que a partir del dia 12 es disputarà a l’Aràbia Saudita. En la roda de premsa prèvia al partit d’avui (18.30) contra el Granada, va dir que el davanter “està molt bé”, malgrat que prefereix no forçar la reaparició avui a Granada perquè encara no està al 100%. “La seua recuperació és una notícia espectacular per a nosaltres, és un jugador que és capaç de marcar diferències, però ha d’estar al cent per cent, i no volem córrer cap risc.” Qui sí que podrà jugar contra el Granada és Memphis Depay, que fa un mes va patir una lesió muscular al bíceps femoral.

Sobre el neerlandès, Xavi va admetre que és possible que demà entri en la llista de convocats, en què també podria entrar Ez Abde, que al costat de Gavi, Dest i Balde han superat la quarantena.Sobre la cessió de Coutinho, va assenyalar que diu “molt d’ell que hagi decidit buscar minuts” en un altre equip. La sortida de Coutinho encara no ha permès inscriure Ferran Torres, que encara no ha donat negatiu per Covid-19. En aquest sentit, Xavi va subratllar que el director de futbol, Mateu Alemany, treballa “les 24 hores” del dia per donar sortida a jugadors que permetin alleugerir la massa salarial i, així, poder inscriure el jugador valencià.

“La sortida de Coutinho és positiva per a ell. Ara tenim una fitxa, però necessitem límit salarial”, va reconèixer.Va afegir que en els seus plans hi ha donar fitxa del primer equip als jugadors del filial Nico González, Gavi i Abde. “Gavi i Nico són una realitat.

Gavi és internacional per Espanya i titular per a Luis Enrique, i no té sentit que jugui al filial. Nico acabarà sent internacional, i hi ha el tema d’Abde que és importantíssim. Estaria bé tenir aquests jugadors amb fitxa del primer equip, però hem de mirar moltes coses”, va assenyalar l’entrenador.Del partit d’avui a Granada va dir que l’equip es juga tres punts “vitals i crucials” per seguir en la lluita pels llocs de Champions.

Després del matx contra el Granada, el Barcelona ja tindrà la ment posada en la semifinal de la Supercopa que dimecres disputarà contra el Reial Madrid. En aquest sentit, Xavi va assegurar que l’equip va “pel bon camí” per competir contra el conjunt blanc.

Piqué és el més ben pagat segons TV3 i ell ho nega

Gerard Piqué va desmentir que sigui el jugador més ben pagat de la plantilla, amb una fitxa de 28 milions d’euros bruts, abans de diferir el seu sou, tal com va afirmar en el programa Onze, d’Esport3, el periodista Lluís Canut i va arribar a mostrar la seua nòmina en el seu compte de Twitter, amb un missatge en el qual mostrava que el passat 30 de desembre va cobrar el 50% de la fitxa, que ascendia a 2.328.884,39 euros.

El mateix FC Barcelona va fer un comunicat desmentint la informació de TV3. Canut va explicar a l’esmentat programa que els capitans són els que tenen el sou més alt i va dir que Piqué tenia una fitxa de 28 milions. Sergio Busquets en cobra 23 i Jordi Alba 20, segons Canut, que també va revelar les nòmines d’Umtiti (20 milions), Ter Stegen (14), Coutinho (16) i Demnbélé (12).

Va explicar també que Messi en cobrava 135. A més del desmentiment, Piqué va comentar a Twitter: “Personatges com aquest cobrant d’una televisió pública per defensar els seus amics. Aquí tens el 50% de la meua nòmina cobrada a 30 de desembre.

Respecta’t una mica.” El club va qualificar d’“improcedent” i “poc professional” la informació, en la qual veu “mala fe”. Després d’assegurar que les dades no han sortit del club, afegeix que les xifres “són errònies, no s’ajusten a la realitat” i insisteix que tant Piqué com Busquets i Alba van renunciar a una part del seu sou.

Alexia Putellas i Jenni Hermoso, finalistes al premi The Best

Alexia Putellas i Jenni Hermoso són dos de les tres finalistes al premi FIFA The Best, el guardó que reconeix els millors futbolistes de l’any.

Putellas, que va rebre al novembre la primera Pilota d’Or femení de la història del futbol espanyol, buscarà fer triplet, després d’haver estat elegida també Jugadora de l’Any per a la UEFA.Putellas i Hermoso, que també va ser finalista de la Pilota d’Or, han tornat a veure recompensat el seu treball el passat curs, en el qual el Barça va conquerir la Lliga, la Champions i la Copa de la Reina. El guardó se’l jugaran amb l’australiana Sam Kerr (Chelsea FC) i s’entregarà el proper dia 17 a la seu de la FIFA a Zuric.En l’apartat masculí, Leo Messi buscarà alçar el seu segon The Best (va guanyar el 2019). Els seus rivals seran el davanter del Bayern Robert Lewandowski (2020) i l’egipci Mohamed Salah, davanter del Liverpool.

Coutinho, cedit a l’Aston Villa, s’abaixa la fitxa per inscriure Torres

El Barcelona va confirmar ahir la cessió fins a final de temporada del brasiler Philippe Coutinho a l’Aston Villa. El jugador va facilitar l’operació a l’accedir, tal com li demanava el club anglès, a rebaixar-se la fitxa, la totalitat del qual assumirà ara l’Aston Villa. Aquest gest facilitarà que el Barcelona pugui inscriure Ferran Torres, ja que s’allibera ara d’una de les fitxes més cares.

L’acord, que està subjecte que el jugador superi la revisió mèdica i que rebi el permís de treball anglès, inclou una opció de compra. És la segona cessió de Coutinho des que el gener del 2018 va fitxar per procedent del Liverpool per 120 milions més 40 en variables, convertint-se en el fitxatge més car de la història del club. El rendiment de Coutinho, de 29 anys i que finalitza contracte el 30 de juny del 2023, ha quedat molt lluny del que s’esperava.

Ja va jugar cedit al Bayern de Munic la temporada 2019-20.

Araujo, operat amb èxit de la fractura a la mà

Ronald Araujo va ser operat ahir de la fractura en el segon i tercer os metacarpià de la mà dreta, que va patir en el partit de Copa contra el Linares (1-2). Segons va informar el club en un comunicat, va ser intervingut “satisfactòriament” pels doctors Xavier Mir i Sergi Barrera sota la supervisió dels serveis mèdics del Barcelona.

No es va informar del període de baixa estimat.

L’Athletic serà el rival blaugrana a la Copa

Athletic i Barcelona, els dos últims finalistes, es tornaran a enfrontar en els vuitens de final de la Copa, després del sorteig d’ahir. Atès que ambdós juguen la Supercopa la setmana que ve, la data del partit no es va concretar, però serà el 19 o el 20 d’aquest mes.

L’Espanyol jugarà a Mallorca el dia 15 i el Girona a casa davant del Rayo. La resta de partits són At. Balears-València, Sporting-Cadis, Elx-Reial Madrid, Reial Societat-Atlètic i Betis-Sevilla.

Barça-Madrid, duel a la Supercopa femenina

El Barcelona i el Reial Madrid s’enfrontaran en una de les semifinals de la Supercopa, que es disputa del 17 al 23 d’aquest mes. Els dos equips també són rivals en quarts de final de la Champions. L’altra semifinal serà Llevant-Atlètic.

Amorebieta i Tenerife firmen taules (1-1)

En partit de Segona divisió jugat ahir, l’Amorebieta i el Tenerife van empatar 1-1.

tracking