ELS DETALLS

L'AEM cau al temps afegit al camp del líder després d'igualar un 2-0

L'AEM cau al temps afegit al camp del líder Levante-Las Planas després d'haver igualat al segon temps un 2-0 advers || Inicia l'any amb la primera derrota des del dia 17 d'octubre i després de cinc victòries i un empat, però es manté cinquè

El setge davant la porteria de Mireya va ser constant i, tot i els 4 gols, la murciana va materialitzar una gran actuació.JORDI ECHEVARRIA

Van plantar cara, però no va poder ser. Jugaven al camp del líder i principal candidat a ascendir, que a més arribava amb dos fitxatges de Primera. A més, ja anaven sense Caroline i amb la baixa de Cris per Covid-19 i de Jani per la lesió de genoll i, per tant, comptaven amb només dotze jugadores de camp disponibles a més de les dos porteres i la jugadora del filial Laia Ojeda i la del juvenil Abril Rodrigo.

I, a sobre, hi havia un marcador advers de 2-0 al descans. No són excuses. És la realitat i el panorama amb què es trobaven les lleidatanes al tornar a trepitjar la gespa del Municipal de Las Planas per iniciar la segona part del partit d’ahir.

I sense cap mena de complexos, es van posar l’uniforme i es van carregar de fe per forçar l’èpica i empatar el xoc. Tanmateix, no li serviria per puntuar perquè, a l’afegit, un Levante histèric va desnivellar la balança a favor seu traient profit de la qualitat dels futbolistes, majoritàriament dignes de categoria superior.L’AEM va vorejar la repetició de la gesta que ja va aconseguir a l’octubre remuntant un 0-2 a casa davant del totpoderós Espanyol, però ahir, encara que no fos per no intentar-ho, l’equip va tornar de terres barcelonines amb les mans buides. Això, no obstant, no altera la situació de les blaves en termes classificatoris, ja que segueixen instal·lades a la cinquena posició, l’última que al final de la temporada els donaria la permanència directa a la futura Segona, de grup únic.L’encontre va tenir un començament vibrant.

Al primer minut, la local Emma Martín, nouvinguda de l’Alabès de Primera, va estar a punt d’inaugurar el marcador amb un xut que va repel·lir el travesser i, just a l’acció següent, Pixu va respondre amb un tir que se’n va anar alt. Fins al quart d’hora, el Levante va tenir una altra acció de perill, un tret de l’omnipresent Sandra Alberola que se’n va anar fregant el pal. I l’AEM va estar a prop de treure’n profit gràcies als robatoris en bloc alt d’Alexia i Pixu, a més d’una centrada de Miró que es va enverinar i que a punt va estar de sorprendre Ezquerro.

Però al minut 16, Alberola va fer l’1-0 amb una falta directa des del vèrtex esquerre de l’àrea que es va colar per la base del primer pal de Mireya, que no va poder evitar el gol malgrat la seua estirada. Poc després, la portera de Cartagena començava la seua exhibició d’intervencions, desviant i parant totes les aproximacions del Levante. Tanmateix, no va poder evitar que, superada la mitja hora, un mà a mà amb Mellado signifiqués el 2-0, un resultat que semblava ja insalvable.Però només ho semblava.

Andrea, acostumada a fer ús de l’il·lusionisme, va escurçar distàncies als dotze minuts del segon temps amb un xut creuat des del lateral destre de l’àrea que Ezquerro va desviar però no prou per evitar que es colés a la porteria. I quatre minuts més tard, Lisa enviava la bimba al travesser després d’una acció a pilota aturada. L’AEM s’ho creia.

I com ja és habitual aquesta temporada, va tornar a treure profit de l’estratègia. Al minut 75, un córner servit des de l’esquerra per Alexia el rematava Iris amb potència cap a la xarxa. La central dels Omellons, poc acostumada a marcar, ja suma quatre gols, cosa que la situa com a segona màxima golejadora de l’equip a la Lliga, empatada amb la seua assistent d’ahir i només superada per la capitana Pixu, que en suma set i és la segona màxima golejadora de tot el grup.

Iris, conscient de la importància del gol, va deixar anar la ràbia continguda en la celebració.L’AEM va saber patir l’últim quart d’hora i Mireya, aguantar el setge constant a la seua porteria. Però ja en temps afegit, Yasmin va anotar el 3-2 de manera inapel·lable amb una nova falta directa inabastable per a la portera. I amb l’AEM abocat a buscar l’empat, la debutant Sara Navarro va marcar el quart al contraatac a l’última jugada del partit.

Una llàstima. I que a prop va estar. Després de la derrota, Òscar Cobacho va admetre que “havíem de ser conscients del rival contra el qual jugàvem” i va dir que “cal aprendre dels detalls que acaben sent determinants”.

No obstant, va posar en relleu el fet d’igualar un marcador de 2-0 al descans: “Amb l’Espanyol ja es va donar aquesta situació i aquesta vegada no hem aconseguit puntuar, però aquest equip es caracteritza per intentar-ho sempre, sigui quin sigui el marcador.” A més, va elogiar l’actuació de Mireya sota pals: “Té una gran actitud i res l’enfonsa, per difícil que es posi la situació”, va dir. Precisament, Mireya va admetre que “el Levante ha estat superior”, però també va assenyalar que “té molt mèrit haver marcat aquests dos gols”. En una línia similar es va expressar la reapareguda Dulce: “Ens n’anem tranquil·les perquè hem lluitat fins al final.” El tècnic també va confirmar que el club té tancats diversos fitxatges l’arribada dels quals s’està retardant pels tràmits, tal com va anunciar dissabte a Twitter el director esportiu, Jordi Ferrón: “Està havent-hi problemes amb la documentació que estan fora del nostre abast i ens trasbalsa, perquè hi ha dos jugadores que tenim fitxades des de fa bastant temps i avui ja anàvem amb molt poques jugadores”, va dir Cobacho, que no obstant va destacar que “siguem les que siguem, aquest equip sempre s’ho deixa tot”.