SEGRE

MOTOR DAKAR 2022

Accident greu d'un lleidatà al Dakar

El pilot de motos de Talavera Isaac Feliu té una caiguda que li provoca forts traumatismes al cap i al pit, i la fissura d'una vèrtebra || Està sedat i avui serà traslladat a Barcelona

El pilot lleidatà durant la seua participació en el Ral·li del Marroc.

El pilot lleidatà durant la seua participació en el Ral·li del Marroc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de Talavera (Segarra) Isaac Feliu, un dels tres integrants de l’equip Klim TwinTrail Racing, va tenir un accident ahir a la novena etapa del Dakar del qual està sent atès en un hospital militar proper a Wadi ad-Dawasir, on es troba sota sedació i intubat. La intenció era traslladar-lo com més aviat millor a la capital saudita, Riad, i després a Barcelona per fer-li més proves. El pilot lleidatà, de 42 anys, va caure a la part inicial de la jornada, una gran planícia on els pilots rodaven a fons.

L’accident es va produir al poc de començar l’especial. Feliu va passar pel primer control de passada, situat al quilòmetre 40, però ja no ho va fer pel segon, instal·lat al quilòmetre 80. L’accident, que va tenir lloc a alta velocitat, li va provocar un fort cop al cap, un traumatisme al pit i l’afectació a una vèrtebra (fissura de la C7).

El pilot marroquí Harite Gabari va ser el primer a atendre l’accidentat abans que fos evacuat en helicòpter i va estar-se amb ell en tot moment.Encara que el seu estat de salut no posa en perill la seua vida, els metges volen tenir Feliu en observació especialment per si la contusió al pit pogués afectar-li el pulmó. En el cas que no sigui així podrà ser traslladat a Riad en les pròximes hores per volar des d’allà a Barcelona, on es procediria a retirar-li la sedació.Isaac Feliu participa en la categoria Original by Motul, la qual cosa significa que ha acudit al raid sense cap tipus d’assistència tècnica. Anava per primera vegada al Dakar després d’iniciar-se en la competició a inicis de l’any passat en què va arribar a participar en el Ral·li del Marroc.

Amo d’una empresa que organitza rutes de moto i imparteix cursos de conducció off road, Feliu va crear una plataforma de finançament col·lectiu en la qual va aconseguir el suport de set-centes persones i va buscar patrocinadors per poder comprar una KTM 450 Rally amb què poder competir en diverses proves al llarg de la temporada i guanyar-se la seua plaça al Dakar. Fins a l’accident d’ahir, ocupava la catorzena posició a la general de la seua categoria.Pel que respecta a l’etapa d’ahir, el pilot espanyol Joan Barreda (Honda) manté intactes les opcions de lluitar pel títol en la categoria de motos després de finalitzar cinquè. En cotxes, el pilot qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota Hilux), líder destacat de la general, va ser penalitzat amb cinc minuts per tardar a cordar-se el cinturó de seguretat.

Per la seua banda, el pilot d’Oliana Isidre Esteve (Toyota) va aconseguir mantenir la seua vint-i-sisena posició a la general. Laia Sanz (Mini) també va aconseguir conservar la seua vint-i-tresena plaça en la general.

El pilot lleidatà durant la seua participació en el Ral·li del Marroc.

El pilot lleidatà durant la seua participació en el Ral·li del Marroc.

tracking