SEGRE

Djokovic admet "errors" en documents i que va acudir amb covid a una entrevista

Djokovic admet

Djokovic admet "errors" en documents i que va acudir amb covid a una entrevistaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenista serbi Novak Djokovic va admetre aquest dimecres haver comès "errors humans" als documents per entrar a Austràlia i acudir a una entrevista amb un mitjà esportiu després de conèixer el seu positiu per la covid-19. "Em vaig sentir obligat a acudir a l’entrevista amb L’Equipe per no deixar tirat el periodista, però vaig mantenir distància social i mascareta tot el temps, excepte durant les fotografies. En tornar a casa em vaig aïllar i vaig reflexionar. Vaig cometre un error de judici i admeto que vaig haver de posposar la cita", va apuntar l’esportista en un comunicat publicat a les xarxes socials.

Djokovic assegura que es va sotmetre el 16 de desembre a una prova per detectar la covid-19, el resultat del qual va conèixer un dia més tard després d’acudir a un esdeveniment amb joves, mentre que l’entrevista va ser el 18.

"Era asimptomàtic i em sentia bé i no vaig rebre la notificació del meu test PCR positiu fins després d’aquest esdeveniment (amb joves)" va precisar la raqueta número u del món, qui va apuntar també que es va sotmetre prèviament a proves d’antígens per precaució, els quals van donar negatiu.

El serbi de 34 anys va instar als mitjans que es corregeixi la informació errònia publicada respecte a les seues activitats "en particular referent a la preocupació generalitzada de la comunitat per la meua presència a Austràlia, i per abordar assumptes que són molt feridors i preocupants per a la meua família".

Djokovic, que espera poder defensar el seu títol a l’Obert d’Austràlia a partir del dia 17, també va assegurar que el seu agent va cometre un "error humà" en omplir el caseller sobre els viatges que va realitzar l’esportista en els 14 dies previs a la seua arribada al país oceànic.

El govern australià continua considerant la seua possible anul·lació de visat i posterior deportació.

Mentrestant, les autoritats d’immigració investiguen -segons mitjans australians- si el tenista va mentir a la seua entrada a Austràlia quan va assegurar que no havia visitat cap tercer país les dos setmanes prèvies, la qual cosa podria comportar que el seu visat fos cancel·lat de nou.

El número u del món va estar entrenant en unes instal·lacions a Sotogrande (Cadis), segons les seues xarxes socials, i va viatjar des de Màlaga cap a Austràlia, segons el president del Comitè Olímpic serbi, Borizadr Maljkovic.

El tenista, que va volar el dia 4 de gener fent escala a Dubai, va poder haver passat el Nadal a Belgrad, segons algunes fotos a les xarxes socials.

Djokovic va arribar dimecres passat a Melbourne amb una exempció mèdica a vacunar-se per haver-se infectat de la covid-19 al desembre, però els agents de duanes li van denegar el visat i va ser retingut en un hotel mentre els seus advocats van presentar un recurs.

Un tribunal de Melbourne va donar dilluns la raó a Djokovic, de 34 anys, i li va permetre l’entrada al país, però encara hi ha possibilitats que sigui expulsat d’Austràlia, encara que es desconeix quan es coneixerà la decisió oficial.

tracking