SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Expulsió immediata del Lleida Esportiu del Camp d'Esports sense acabar la temporada

Tots els grups municipals coincideixen a rescindir el conveni || Al club se li donaria un mes per deixar les instal·lacions

La plantilla del Lleida, en un entrenament recent al camp Annex.

La plantilla del Lleida, en un entrenament recent al camp Annex.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els grups municipals de la Paeria mantenen la decisió d’expulsar el Lleida Esportiu del Camp d’Esports però, aquesta vegada, ja no existeix la incògnita de quan fer-ho perquè la intenció és que es faci de forma immediata sense esperar que acabi la temporada.

Una decisió dràstica que, en qualsevol cas, es debatrà avui a la comissió informativa i que després ha de ratificar-se a la votació del ple del dia 28, però que obeeix, sobretot, als últims episodis que han protagonitzat els directius del club amb l’expedient obert per l’RFEF pel presumpte frau de positius que va comunicar el club per demanar l’ajornament del partit contra el Numància, i també per la nova plantada a l’ajuntament. Val a recordar que l’expulsió del Lleida Esportiu de les instal·lacions municipals es portarà a terme “per greus incompliments” del club, tal com ja va anunciar l’alcalde Miquel Pueyo el passat 10 de novembre.

Amb els informes tècnic (una vegada analitzades les al·legacions del Lleida) i jurídic a la mà, els diferents grups municipals tenen sobre la taula dos opcions que ha presentat l’equip de govern. L’opció A preveu que a l’acord de resolució del conveni s’inclogui la possibilitat d’allargar la cessió al club de les instal·lacions municipals (Camp d’Esports i Annex) fins a la setmana posterior a l’acabament de la Lliga. I l’opció B, que és la immediata i la preferida pels grups municipals, dona un mes de termini al club, a comptar des de l’endemà a la notificació de la rescissió del conveni, perquè abandoni les instal·lacions. Els terminis en les dos opcions són, segons l’escrit, “improrrogables”.

El regidor d’Esports, Ignasi Amor, va dir ahir a aquest diari que “demà [avui per al lector] decidirem, però la intenció és que sigui una decisió unànime i que tots els grups tinguem sentit de ciutat”.

El PSC, que ha demanat en diverses ocasions que la rescissió es dugués a terme de forma immediata, es va lamentar que la proposta no es posés a l’ordre del dia de la comissió. “És insòlit plantejar dos propostes perquè són de caràcter contradictori. No entenem que no hi hagi una proposta en ferm del regidor [Ignasi Amor] i siguin els tècnics les que les plantegen”, va dir Fèlix Larrosa. Sergio González, exedil d’Esports, va ser també contundent: “S’ha de rescindir el conveni i no es mereixen continuar ni un minut més al Camp d’Esports.”

Elena Ferre, del Comú de Lleida, va admetre que “al principi crèiem que s’havia d’acabar la temporada, pensant en els jugadors i en l’afició, però ja veiem que no. Són els mateixos dirigents del club els que els han donat l’esquena”. Ángeles Ribes, edil expulsada de Ciutadans, també vol l’expulsió immediata. “Si això no fos un equip de futbol, que genera sentiments, i fos una empresa normal no se’ls hauria consentit ni la meitat del que se’ls ha consentit.” Marisa Xandri, del Partit Popular, va assenyalar que “teníem la intenció d’aguantar fins a finals de temporada, però podríem canviar demà [per avui] la decisió veient els últims esdeveniments”. Després de la comissió informativa, prevista a les 12.00 hores, l’alcalde Miquel Pueyo compareixerà davant dels mitjans

L'informe jurídic

Rescissió per interès públic i deute tributari

A la primera de les cinc conclusions de l’informe jurídic s’addueix “raons d’interès públic” i per incórrer el club en la prohibició prevista a la Llei de Contractes del Sector Públic relativa a “no estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries”, a més, d’altres incompliments, per rescindir el conveni.

Donar un termini al Lleida per deixar la instal·lació

L’informe també diu que “s’haurà de preveure un termini” perquè el club deixi les instal·lacions municipals del Camp d’Esports i del camp Annex a disposició de l’ajuntament.

Desnonament administratiu si no marxa

La tercera conclusió diu que si el Lleida no abandona les instal·lacions en el termini concedit per la Paeria s’instruirà un expedient per procedir al desnonament.

El canvi de gespa com a millora de l’immoble

En quart lloc, l’escrit considera que les obres i inversions fetes com la substitució de la gespa quedaran com a millora del bé immoble.

La Paeria acabarà de pagar la nova gespa

Finalment, assenyala que s’haurà de determinar el que falta per pagar de les inversions fetes a la gespa i, si cal, l’import de la indemnització corresponent.

Gabri, David López i Mejía, úniques baixes per Covid La plantilla va tornar ahir als entrenaments amb les absències del tècnic Gabri García i els jugadors David López i Alejandro Mejía, els únics casos positius per coronavirus que hi ha actualment. En canvi, es van reincorporar al treball Monterde, Toni Vicente i Deivid Andreas, després de superar la Covid.La plantilla es va sotmetre ahir als tests –els que hauria d’haver fet el club divendres abans del partit a Sòria– i tots els jugadors i tècnics presents a l’entrenament van donar negatiu.Futbolistes i tècnics estan suportant de la millor manera que poden la situació caòtica econòmica i institucional que viu el club. Tal és l’abandó per part dels dirigents que fa una setmana que no hi ha wifi i els membres de l’staff tècnic de la plantilla han de valer-se de les dades dels seus mòbils per poder treballar.Per no haver-hi, tampoc hi ha folis i la deixadesa a les instal·lacions és patent. Als partits ja no ha funcionat ni megafonia ni el marcador, a més de trobar-se les instal·lacions en unes pèssimes condicions higièniques com van mostrar diversos aficionats penjant fotos dels banys i els seients a les xarxes socials. Per la seua banda, els germans Esteve continuen sense aparèixer i el futur del club és cada vegada més incert.

tracking