SEGRE

ESPORTS INSTITUCIONS

El Lleida Esportiu haurà d'abandonar el Camp d'Esports abans de l'1 de març

El Lleida Esportiu haurà d'abandonar el Camp d'Esports abans del pròxim 1 de març, després que la comissió d'Esports de la Paeria aprovés ahir per unanimitat rescindir el conveni d'ús de l'estadi i de l'Annex per raons d'“interès públic”. El ple ho ratificarà el proper dia 28 i el club tindrà un mes per deixar les instal·lacions.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ahir al costat del regidor Ignasi Amor durant la compareixença.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ahir al costat del regidor Ignasi Amor durant la compareixença.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’“incompliment flagrant” del conveni d’ús del Camp d’Esports, així com “raons legals i d’interès públic”, a més dels danys a la imatge de la ciutat que ha causat la “gestió” nefasta de la directiva del Lleida Esportiu van ser alguns dels principals arguments amb què l’alcalde, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor d’Esports, Ignasi Amor, va justificar ahir la decisió de resoldre aquest conveni i expulsar el club de l’estadi abans de l’1 de març. Així ho va acordar ahir dimecres per unanimitat la comissió informativa d’Esports.

La decisió es portarà al ple del proper dia 28 d’aquest mes i, una vegada aprovat, es notificarà l’endemà als responsables del club, que disposaran de trenta dies per entregar les claus de les instal·lacions municipals. Es posa així fi al conveni firmat el 2017. Pueyo va explicar que la resolució del conveni “està avalada de forma contundent per l’informe jurídic del vicesecretari i per l’informe tècnic del coordinador d’Esports”.

L’alcalde va al·legar també raons d’“interès públic”, per la impossibilitat de la Paeria de tenir contractes amb aquesta entitat “al no estar al corrent de les seues obligacions tributàries”. “És una decisió pel bé de la ciutat”, va afegir Pueyo, que va destacar la mala imatge que els responsables del club han donat de la ciutat i va assenyalar que els propietaris, i presidents en diferents etapes, Albert i Jordi Esteve, havien gestionat “de manera nefasta i inacceptable aquest club” i ho va contraposar “amb la imatge de ciutat que donen altres clubs i altres esports per la seua coherència, manera de fer, dignitat, implicació amb la ciutat i amb la base”.

Va animar que hi hagi un nou club que ocupi el Camp d’Esports. “És el moment de fer foc nou. De remar tots amb ganes perquè aviat tinguem un nou club de futbol que sigui un emblema de la ciutat, que ens doni alegries i satisfaccions” i, encara que va aclarir que no serà la Paeria qui l’impulsi, serem sensibles, escoltarem i ajudarem en tot el que puguem en l’aparició d’un nou club, amb il·lusió, amb valors, amb rigor i serietat. També es va referir a la falta de relació amb els dirigents del club amb “reunions a les quals no assisteixen, que no ens responguin a la petició de revisar les instal·lacions.. no podem acceptar tants flagrants incompliments”. I va recordar que la plantada a la reunió prevista dilluns passat és només un episodi més. “Des que el 5 d’octubre va escorcollar l’estadi la Guàrdia Civil han passat tantes coses.. voler jugar a porta tancada, reportar contagis de Covid a la plantilla que neguen els mateixos jugadors.

En els últims mesos el Lleida ha danyat la imatge de la ciutat, hem estat portada per motius negatius que ens avergonyeixen”, va insistir.“Que no es presentessin dilluns demostra que no hi ha voluntat d’encarrilar la situació de forma adulta. És una suma de motius que han fet vessar el vas de la paciència”, i va remarcar que s’ha generat una “situació vergonyosa per a la ciutat”.Des del club no hi va haver ahir cap reacció oficial.

Via judicial si no entrega les claus voluntàriament

En l’hipotètic cas que els propietaris del Lleida Esportiu no entreguessin de manera voluntària les claus de les instal·lacions abans de l’1 de març, la Paeria acudiria al jutge per iniciar els tràmits d’un desnonament administratiu. Així ho especifica en un dels punts l’informe jurídic elaborat pel vicesecretari. Es tractaria d’una altra manera de dilatar en el temps la devolució al consistori de les instal·lacions.

Pendent del camp i de tenir catorze jugadors

Al Lleida li queden nou partits de Lliga a casa. Tres serien abans de la data límit per a la devolució de les instal·lacions. Sense el Camp d’Esports, podria acabar la temporada en qualsevol altre camp de la província, però no podria seguir-hi la pròxima temporada perquè no tenen l’aforament exigit. A més, també està pendent que aconsegueixi retenir aquest mes un mínim de catorze jugadors amb fitxa professional.

El PSC demana un informe per si hi ha desperfectes

El regidor del grup municipal socialista Jackson Quiñónez va demanar ahir a l’equip de govern que encarregui un informe de responsabilitats patrimonials del Camp d’Esports, per reclamar, si fos necessari, la reparació de possibles desperfectes.D’altra banda, el Comú va lamentar que la Paeria no actués abans per les nombroses irregularitats comeses i va demanar que es definís el futur ús de l’estadi.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ahir al costat del regidor Ignasi Amor durant la compareixença.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ahir al costat del regidor Ignasi Amor durant la compareixença.JORDI ECHEVARRIA

tracking