SEGRE

ESNOTICIA

El Lleida Esportiu, abocat a la desaparició

La Paeria aprovarà el dia 28 la seva expulsió immediata, i els propietaris acumulen diversos fronts judicials

El passat 24 d’octubre van aparèixer pintades a les parets del Camp d’Esports contra els propietaris del club.

El passat 24 d’octubre van aparèixer pintades a les parets del Camp d’Esports contra els propietaris del club.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Lleida Esportiu està abocat a la desaparició només una dècada després de la fallida del club antecessor, la UE Lleida, cosa que tornarà a deixar la ciutat sense el seu principal referent futbolístic. La Paeria votarà el dia 28 la seua expulsió immediata del Camp d'Esports, mentre els propietaris del club, els germans Esteve, acumulen fronts judicials.

La societat lleidatana contempla atònita una crisi que, si no hi ha un gir de guió inesperat, conduirà novament el principal club de futbol de la ciutat directament a l’abisme. Lleida viu una situació singular, ja que només una dècada després que el seu principal club de futbol fes fallida i deixés un deute de 28 milions d’euros, el seu successor es troba abocat també a la desaparició.

Els deutes van portar la UE Lleida a la liquidació el 2011 després de 72 anys d’història. D’aquella subhasta per heretar els drets de competició a la Segona B va nàixer el Lleida Esportiu, que fa anys que arrossega deutes, desafeccions i conflictes, però ha estat l’escorcoll que van fer la Guàrdia Civil i inspectors de Treball el passat 5 d’octubre el detonant que ha desembocat en la crítica situació econòmica i institucional per la qual travessa. La Paeria votarà el dia 28 al ple l’expulsió del club del Camp d’Esports “per greus incompliments” i per “la mala imatge que ha donat de la ciutat” la negligent gestió dels germans Esteve.

L’incompliment del conveni que es considera més greu és l’impagament a Hisenda (1,6 milions) i a la Seguretat Social (2,8 milions), una pràctica que fa anys que es dona. A l’informe també es recorda que la falta de justificació comptable és la raó per la qual el consistori no abona cap subvenció al club des de l’any 2018, una retenció d’uns 240.000 euros. Una altra gran amenaça són els impagaments a la plantilla, que han portat que dotze jugadors presentessin el procediment abreujat davant de l’AFE per alliberar la seua fitxa, dels quals quatre causaran baixa –l’últim ha estat el del planter i capità Víctor Vidal–, i deixa l’equip amb només 14 fitxes professionals, que és el mínim exigit al reglament de la Reial Federació Espanyola de Futbol

Després de l’escorcoll policial del 5 d’octubre, els propietaris han sumit el club en l’abandó

Als gestors de l’entitat se’ls acumulen els fronts judicials com una gran bola de neu.

Sobre ells pesa una investigació, després de l’escorcoll policial del 5 d’octubre, per suposada falsedat documental en la rescissió de contractes en què almenys sis futbolistes els acusen de falsificar-los la signatura. Aquest cas segueix sota secret de sumari. Els propietaris també estan investigats per presumpte frau i impagament de quotes a la Seguretat Social.L’abandó que pateix la plantilla i els treballadors del club, així com el futbol base, la deixadesa en el manteniment de la gespa del Camp d’Esports i de la resta d’instal·lacions, la falta de seguretat i de les mesures higienicosanitàries durant els partits, el presumpte frau dels positius de Covid, sense que, a més, ningú de la directiva del club doni la cara sinó a través de comunicats a les xarxes socials, han minat encara més la falta de credibilitat d’uns propietaris del Lleida que s’han atrinxerat i no volen deixar anar les regnes de l’entitat sense abans cobrar diners.

L’empresari Luis Pereira, que s’ha postulat per comprar el club, ha presentat una denúncia als jutjats i una altra davant de l’RFEF contra els germans Esteve. A més, ha demanat que es nomeni un administrador judicial. El divorci amb la plantilla és total des de fa mesos.

Al novembre, trenta membres de l’equip, entre jugadors i bloc tècnic, van explicar en roda de premsa, juntament amb representants del sindicat AFE, les seues penúries econòmiques i van arribar a amenaçar, fins i tot, d’anar a la vaga. Un dels capitans, Quim Araujo, va demanar als Esteve “una solució. Si això no fos possible demanem que facin un pas al costat i deixin entrar a qui vulgui intentar posar una mica d’ordre i seny a aquesta situació tan desagradable”.

La irascible reacció dels amos del club va ser remetre un comunicat, en el mateix moment de la compareixença dels futbolistes, anunciant la rescissió de contracte del tècnic Asier Eizaguirre i del jugador Colau.La desafecció amb el club ha arrossegat fins i tot els que fins fa poc encara s’alineaven del bàndol dels Esteve. Un partit es va jugar amb portes obertes sense cap tipus de seguretat i en l’últim duel de l’any contra el Brea el club va decretar que fos a porta tancada només cinc hores abans de l’inici.

tracking