HOQUEI OK LLIGA

Triomf d'or del Vila-sana

L'equip del Pla d'Urgell s'imposa a la pista del Cerdanyola i consolida la segona posició || Doblega un rival directe amb gols de Victoria Porta (2), Maria Porta, Felamini i Luchi Agudo

Les jugadores del Vila-sana celebren un dels gols que van marcar ahir a Cerdanyola.JUDIT ORTEGA

El Vila-sana va aconseguir ahir una victòria de prestigi a la pista del Cerdanyola (3-5), un rival directe, amb el qual consolida la segona posició a la taula i confirma que aquesta temporada aspira a tot. Ja és a la Copa i serà cap de sèrie si acaba la primera volta entre els quatre primers, una posició que el classificaria també per a una competició europea per primera vegada en la història del club i, amb el líder a tres punts, pot optar fins i tot a disputar el títol de Lliga al Manlleu, l’únic equip que ha estat capaç de derrotar les jugadores que entrena Lluís Rodero. Amb la baixa de Laura Barcons i Maria Porta tot just sortida d’una lesió, l’equip es va comportar com una de les grans de la Lliga en una pista molt difícil, amb un rival que també té com a objectiu acabar entre els quatre primers.En un duel molt intens, l’argentina Flor Felamini va marcar el 0-1 al minut 12.

Els últims deu minuts de la primera part van oferir una successió de gols. Gemma Solé va empatar per al Cerdanyola de falta directa (17’), el Vila-sana va respondre amb l’1-2 de Victòria Porta al 18 i Adriana Gutiérrez va firmar el 2-2 (19’) amb què es va arribar al descans.A la segona meitat el Vila-sana va mantenir l’ambició i va tornar a situar-se al davant. Victòria Porta, la pitxitxi de l’equip, va marcar el 2-3 al minut 30 i tot seguit Joana Xicota va fer el 3-3 (32’).

Podia passar de tot, però el que va succeir va ser que l’equip del Pla d’Urgell va donar un cop sobre la taula per emportar-se el matx. Maria Porta va tornar a posar l’equip al davant (3-4) al minut 40 i, amb el Cerdanyola llançat a buscar l’empat, amb cinc jugadores de pista i sense portera, va ser una altra de les argentines de l’equip, Luchi Agudo, la que va tancar el marcador a l’últim segon per firmar el 3-5.“Ha estat una victòria de sis punts”, va explicar Lluís Rodero. “És una victòria per a mi més important que la de dimarts amb el Telecable, perquè és un rival més directe per a nosaltres.

Crec que els tres de dalt són Palau de Plegamans, Manlleu i Telecable i per al quart lloc optem Cerdanyola i nosaltres. Així que estic molt content amb el treball que ha fet l’equip”, va afegir.