SEGRE

Lliçó de Fair Play: La capitana de l'AEM demana que un gol no pugi al marcador

Pixu, en el moment de mediar amb l'àrbitra perquè anul·lés el gol concedit a l'AEM sense que entrés la pilota.

Pixu, en el moment de mediar amb l'àrbitra perquè anul·lés el gol concedit a l'AEM sense que entrés la pilota.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al minut 36, amb resultat de 0-1 a favor del Logronyo, va passar una cosa mai vista en un camp de futbol: Natalia va marcar un gol de falta directa que significava l’empat de l’AEM. O, almenys, això és el que va semblar a tots els presents, que van celebrar el gol, i fins i tot a la megafonia del Recasens. I també a l’àrbitra del partit, que va donar el gol a instàncies d’una de les seues assistents. Però la pilota, en realitat, no havia entrat a la porteria.

El primer símptoma que ho va fer pensar va ser que ni Natalia ni cap de les seues companyes van celebrar el gol. I evidentment tot el Logronyo va protestar la decisió de forma irada, amb membres del cos tècnic entrant al terreny de joc per discutir la decisió amb la col·legiada, mentre algunes de les futbolistes riojanes mostraven a l’assistent que havia donat el gol que la xarxa de la porteria no estava trencada i que, per tant, era impossible que la pilota hagués acabat fora si realment havia estat gol. Però la decisió estava presa.

Llavors, la capitana de l’AEM, Pixu, admetent que la pilota no havia entrat, va demanar a la col·legiada que no el fes pujar al marcador, tal com va explicar l’entrenador del Logronyo, Héctor Blanco, després de finalitzar el partit: “Vull reconèixer públicament l’esportivitat de Pixu. Mai havia vist un cas d’esportivitat així. Estic sorprès. Tot el meu reconeixement cap a ella.” Després de la mediació de Pixu, l’àrbitra va desfer la seua decisió i el gol va ser anul·lat, i es va reprendre el partit amb servei de porteria i amb gran esportivitat fins al final. Pixu acabaria donant el triomf igualment amb el seu gol.

tracking