SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

L'Europeu d'esquí de muntanya recala a Boí Taüll

La vall ja ha acollit en tres ocasions el Mundial de Skyrunning

Els participants del Freeride de Baqueira ja s’entrenen a la zona.

Els participants del Freeride de Baqueira ja s’entrenen a la zona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Vall de Boí tornarà a convertir-se en el punt de referència internacional dels esports de muntanya amb la celebració del Campionat d’Europa d’esquí de l’especialitat, fixat del 8 al 13 de febrer a l’estació de Boí Taüll. Serà el primer esdeveniment internacional d’esquí de muntanya que es disputi a l’Alta Ribagorça, que anteriorment ja havia allotjat en tres ocasions el Mundial de Skyrunning (carreres de muntanya), concretament els anys 2012, 2016 i 2021, en el marc del BUFF® Mountain Festival. D’altra banda, l’estació lleidatana ha acollit també l’Estatal de l’especialitat en dos de les últimes tres temporades (2019 i 2021).

El campionat, que arrancarà el dia 8 amb la cerimònia d’inauguració, reunirà 180 esquiadors, que competiran en quatre disciplines, tres de les quals, esprint, individual i relleus, formaran part per primera vegada del programa olímpic en els Jocs de Milano Cortina del 2026. La competició començarà el dimecres 9 amb la prova esprint, l’endemà es disputarà la vertical i després de la jornada de descans de divendres se celebraran les altres dos disciplines, la individual, fixada per al dissabte, i els relleus, que tancaran el campionat el diumenge 13 de febrer.

El Freeride World Tour de Baqueira arranca demà

La prova inaugural del Freeride World Tour, el campionat de referència mundial d’aquesta disciplina de l’esquí fora pista, arrancarà demà si les condicions meteorològiques ho permeten. El certamen reuneix els millors especialistes del món, entre ells dos lleidatans, els aranesos Aymar Navarro, que ja sap el que és pujar al podi (va ser el primer espanyola a aconseguir-ho la temporada passada), i Abel Moga, que debuta a la categoria absoluta. La competició es disputarà a la cara oest del Tuc de Bacivèr, a 2.645 metres i un desnivell de 385.

tracking