SEGRE

La Diputació de Lleida referma el compromís amb uns Jocs respectuosos amb l'entorn

Talarn valora positivament l'anunci de fer una consulta i remarca que els Jocs han de ser acceptats "majoritàriament"

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

La Diputació de Lleida referma el compromís amb uns Jocs respectuosos amb l'entornDiputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha refermat el compromís de l'ens amb la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus – Barcelona 2030 tal i com el Govern l'està articulant, amb "respecte" a l'entorn pirinenc i "complicitat" dels territoris implicats. Ho ha dit després de participar telemàticament en la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura que ha presidit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Talarn ha valorat positivament l'anunci de fer una consulta sobre els JJOO entre els ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran i ha defensat que han de generar infraestructures que el territori accepti "majoritàriament".

Segons el president de la Diputació de Lleida, la consulta que es farà sobre els JJOO a la primavera respon al "compromís" de les institucions del territori de comptar amb la complicitat dels territoris que organitzen l'esdeveniment. La consulta es farà entre els veïns de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Segons Talarn, al segle XXI uns Jocs Olímpics han de ser més respectuosos amb l'entorn en el qual es desenvolupen i no han de generar "infraestructures casuals" només per a un esdeveniment puntual sinó que han de poder ajudar a millorar aquells equipaments que tinguin garantit un servei públic més enllà dels propis Jocs. Sobretot, ha afegit, han de ser projectes que el territori accepti "majoritàriament".

Joan Talarn ha recordat que en els darrers mesos ha mantingut reunions amb el territori i va fer una visita, amb les presidències de les quatre diputacions catalanes, a la seu del Comitè Olímpic Internacional (COI), a la ciutat de Laussanne, en la qual el director adjunt de l'ens, el català Pere Miró, va informar i detallar sobre quins són els canvis estructurals que marcaran les futures fites olímpiques. La Diputació també ha mantingut contactes amb el Comitè Olímpic Espanyol.

Tal i com s'ha reiterat en diferents pronunciaments públics fets per la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha insistit en la necessitat que tenen els Pirineus i l'Aran, amb independència de la celebració dels Jocs, de millorar qualitativament en les inversions d'infraestructures públiques que s'han anat ajornant al llarg de les darreres dècades.

tracking