SEGRE

DEPORTES

El Barça, supercampió

Guanya la Supercopa, el primer títol de la temporada i únic que se li va escapar la passada || Goleja de forma inapel·lable l'Atlètic, botxí a l'anterior final

La capitana Alexia Putellas aixeca el primer títol de la temporada de les blaugranes.

La capitana Alexia Putellas aixeca el primer títol de la temporada de les blaugranes.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona femení ja té el primer títol de la temporada. L’únic que se li va escapar en l’anterior, la del triplet amb el balaguerí Lluís Cortés a la banqueta. Les blaugranes es van proclamar campiones de la Supercopa d’Espanya al golejar per 7-0 el vigent campió del torneig, l’Atlètic de Madrid.

Amb la lliçó apresa de la temporada passada i ganes de revenja, el Barça va sortir decidit a no deixar-se sorprendre. I aquesta empenta va arribar acompanyada de gols, fins a tres en una primera part on van ser molt superiors a les madrilenyes i van deixar sentenciat l’enfrontament. El primer va arribar al quart d’hora després que Engen empenyés una pilota rebutjada per l’arquera Lindahl.

I després del primer, en van venir dos més, amb la firma de Graham Hansen. El primer en un llançament de falta directa impecable i, el segon, rematant a plaer sobre la línia de gol. El revés va estimular tímidament l’Atlètic, que hauroa pogut retallar distàncies abans del descans en un tret de Menayo que va tocar al travesser.

En un dels primers acostaments blaugrana després del descans, Graham Hansen la va entregar al segon pal perquè Rolfö segellés el quart. I seria la mateixa Graham Hansen, nomenada millor jugadora de la final, la que firmaria el cinquè de cap poc després. A partir d’allà el ritme va baixar, malgrat que Torrejón es va trobar el travesser i Ludmila podria haver fet la diana de l’honor en un colpeig creuat.

En el minut 85 va arribar el sisè, obra de Martens, que va ser, precisament, l’encarregada de posar la guinda amb el setè gol. Després d’aixecar la Supercopa, l’entrenador Jonatan Giráldez va dir que aquest títol “dona confiança” al seu equip “per a la resta de la temporada”.

Virginia torna a jugar després de dos anys i de superar un càncer

A part del títol aconseguit pel Barça, la final va tenir una altra clara guanyadora.

En el minut 85, Virginia Torrecilla tornava a jugar al cap de dos anys i després de superar un tumor cerebral. La centrecampista va entrar en substitució de Silvia Meseguer i es va posar el braçalet de capitana entre els aplaudiments de la grada. “Després de gairebé dos anys de tractament, ràdio, químio i malaltia, soc aquí i això és el més important de tot”, va dir, i va afegir que “un dia em van dir que no tornaria a jugar al futbol professional.

Gairebé dos anys després estic aquí redebutant”. Amb el xiulet final, i abans d’aixecar la Supercopa, les jugadores del Barça van mantejar Torrecilla, que va agrair el detall de les blaugranes.

tracking