ELS DETALLS

El Llista imposa la seua llei

Aconsegueix un treballat triomf davant del cuer Alcobendas, al qual no sentencia fins als últims deu minuts || Nota molt la inactivitat per la Covid i tira d'ofici per guanyar abans d'enfrontar-se al Liceo

Martí Serra, que ahir va jugar amb les guardes de la selecció espanyola, va ser una muralla per als jugadors madrilenys.ALBA TARRÉS

El Finques Prats Llista va saldar el partit trampa davant del cuer Alcobendas amb una victòria més folgada del que realment es va veure sobre la pista (5-1), per seguir la línia dels dos grans i abans de visitar aquest dimecres la pista del Liceo. El quadre d’Albert Folguera va notar, i molt, la inactivitat i la fatiga dels seus jugadors, la meitat d’ells afectats per la Covid-19. Amb un sol entrenament al complet en deu dies va afrontar un duel que va tirar endavant gràcies a la seua qualitat i ofici, malgrat que no va respirar alleujat fins als últims minuts.

El duel es va posar de cara per als llistats al cap de poc de començar. Després d’un avís d’Andreu Tomàs, que va enviar al pal un servei de Cañellas, Sergi Folguera va firmar el primer gol d’un fort tret que va sorprendre Larios, que durant la primera meitat va ser una barrera. El gol va donar tranquil·litat, però el Llista no va estar còmode en cap moment, amb un joc travat, inconnex i ple d’imprecisions que, per sort, no va ser penalitzat per un rival que mai es va rendir, malgrat que arribava sense una de les seues referències, l’exllistat César Candanedo, per lesió.Jordi Gabarra hauria pogut empatar en un mà a mà que va salvar Martí Serra.

Andreu Tomàs podia augmentar el compte als set minuts, però va fallar un penal assenyalat sobre Cañellas. El capità ho va tornar a intentar poc després però va topar amb Larios, igual que Bruno, després d’una gran assistència de Vives, i Badia. Al tall del descans l’Alcobendas va tenir la seua millor ocasió, en un penal que Marcos López va estavellar al cos del porter llistat, que ahir lluïa les guardes de la selecció espanyola al tenir les seues trencades.A la segona meitat va ser l’Alcobendas el que va portar la iniciativa.

Les ocasions es van succeir sense parar sobre la porteria d’un Martí Serra incommensurable. El de Sant Hipòlit va guanyar de nou la partida a Marcos López, que es va plantar sol, i després va parar una falta directa a Jordi Pérez, que va tenir unes altres dos ocasions molt clares que van acabar en res. I del possible empat es va passar, en menys d’un minut, al 3-0, gràcies als gols d’Andreu Tomàs i Jepi Selva, aquest últim de penal.

L’Alcobendas va escurçar distàncies amb Artacho, però només 9 segons després Vives firmava el quart a l’aprofitar el rebuig després d’una falta directa llançada per ell mateix. Amb el xoc ja decidit, encara hi va haver temps perquè Selva fallés una falta directa i Vives anotés el definitiu 5-1. Albert Folguera va donar molt valor als tres punts d’ahir tenint en compte com arribava l’equip després de superar el brot de Covid-19.

“Érem conscients de com arribàvem a aquest partit, amb jugadors que només s’havien entrenat una vegada, uns altres dos, i alguns aturats deu dies per la Covid, que fa que no estiguis al màxim. Per això l’important era tirar el partit endavant davant d’un rival que sabíem que mentre fos viu ens ho posaria molt difícil, com així ha estat, de manera que estic molt content amb els tres punts”, va afirmar el tècnic. També va reconèixer els mèrits de l’Alcobendas.

“Amb 1-0 han tingut un penal, una falta directa i alguna ocasió molt clara que Martí Serra ha desbaratat. Ja amb el 3-0 els he dit que el partit l’havíem de fer fàcil nosaltres i que no ens precipitéssim. Al final ens han marcat, però no hem patit”, va apuntar l’entrenador.El triomf dona tranquil·litat per afrontar el duel de dimecres a la Corunya.

“Partits com els d’Alcobendas són els que hem de guanyar si volem ser a dalt. A la pista del Liceo pot passar de tot, encara que ells tenen més números de guanyar que nosaltres per categoria, però estarem més tranquils”, va afegir. No obstant, va lamentar que, a causa que el Liceo no va accedir a avançar dos hores el matx, Oriol Vives no podrà viatjar per temes laborals. “No espero res de ningú, encara que hauria estat un detall. Amb qui estic més enfadat és amb la Federació”, va sentenciar.