SEGRE

ELS DETALLS

Triomf d'orgull del Lleida Esportiu

Després d'una setmana més d'abisme extraesportiu, el Lleida s'abstreu i tira d'amor propi per sumar la quarta victòria seguida en el primer partit de l'any || David López i Alpha firmen els gols d'un equip amb tan sols catorze jugadors dels habituals

Alpha va tornar a marcar a la Lliga més de 3 anys després

Alpha va tornar a marcar a la Lliga més de 3 anys desprésCARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un mes sense competir, en què s’ha parlat de tot menys de futbol, en el qual el Lleida ha vist com anaven marxant-li jugadors i membres del cos tècnic, i en què la plantilla ha tornat a sentir-se abandonada pels propietaris, que continuen sense aparèixer; el Lleida, ferit en el seu amor propi, va tirar d’orgull. Sense poder entrenar-se al cent per cent i sense saber, fins a hores abans de jugar, si podrien comptar amb un autocar per desplaçar-se fins al Prat de Llobregat, els blaus es van reconciliar amb el futbol per sumar al Sagnier la quarta victòria consecutiva en Lliga (1-2), en el primer partit que disputen enguany i en el qual van saber patir a la recta final, quan se’ls va acabar la gasolina i no van poder tirar d’una banqueta competitiva (només es van desplaçar 17 jugadors, i amb tan sols 14 dels habituals). El Lleida, que va tornar a veure com ningú del club no acudia al partit, va estar acompanyat per uns vint fidels incondicionals que van animar un equip abandonat: sense físio, sense delegat i sense metge, la qual cosa va fer que, amb motiu de la lesió de Gaixas (vegeu el desglossament), fossin els sanitaris de l’equip local els qui l’atenguessin, i també que hagués de ser el mateix Gabri qui saltés a la gespa per atendre, a la recta final, un Moha amb molèsties.

Sí que va acudir al matx el preparador físic, David Ramos, que, tot i que ja s’ha desvinculat del club, hi va anar per ajudar l’equip.El duel, en el primer temps, va ser clarament del Lleida, amb pressió alta i una defensa de tres, cosa que va lligar de mans un Prat imprecís. I a més va encertar la primera rematada entre els tres pals. A la sortida d’un córner, David López va empalmar una volea que va superar l’estirada del lleidatà Craviotto (11’).

Tanmateix, poc després, el Lleida patia el seu primer contratemps. Gaixas, en una mala caiguda en què va recolzar malament el genoll, havia d’abandonar el camp en llitera. Amb Neeskens ja a la gespa, Gabri va passar a defensa de quatre i amb prou feines va tenir problemes, tret d’una rematada de Grasa que va aturar bé Ramon Vila (23’).

En canvi, els visitants, que van jugar amb una equipació sense noms a l’esquena, haurien pogut augmentar l’avantatge amb un bon xut de Moha (25’) que va sortir per poc i un altre de Mejía (41’) que Craviotto va parar amb una mà salvadora.La segona meitat es va trencar amb l’expulsió del local Batanero (56’) i el partit va passar a un constant intercanvi de cops en què la fortalesa física podia decantar la balança per qualsevol costat. El Lleida va colpejar primer amb un precís cop de cap d’Alpha (0-2) al 73, després d’una gran passada de Moha des de la línia de fons i Kuku (85’) va posar la por al cos dels de Gabri amb un xut de prop (1-2). A partir d’aquí, el Prat va passar a dominar contra un Lleida que demanava l’hora.

Vila va salvar el 2-2 a xut del mateix Kuku, un minut abans que Sanku desaprofités una clara ocasió a servei de Moha i que Craviotto va enviar a córner. L’entrenador del Lleida Esportiu, Gabri, no es va mossegar la llengua després del partit. “El d’avui –va assegurar–, ha estat un dia per pensar si volem continuar com fins ara o no.

La situació és ara mateix desesperant, i si no es produeix un canvi important, desitjo que això ja s’acabi d’una vegada perquè és insuportable”, va afirmar. El tècnic va confessar que “en aquests dies estem aprenent de tot, fins i tot a tramitar fitxes i a fer comunicats”, i va dir que “el club, la ciutat i els jugadors es mereixen un mínim de respecte i ara mateix no s’arriba a aquest mínim”. En aquest sentit, va reconèixer que “la paciència ja està molt al límit”.

“Després de tornar de vacances, tot i que pugui semblar impossible, la situació ha empitjorat encara més. L’equip ho ha notat anímicament i ja s’està entrenant amb el cap en un altre lloc”, va explicar, alhora que va advertir que “estem atansant-nos a un altre final de mes i hi haurà jugadors als quals es deurà de nou tres nòmines i podran marxar i buscar-se la vida en altres equips. S’estan obrint nous escenaris que tant de bo acabin bé, perquè al cap i a la fi, amb el que estem patint, ens mereixem acabar la temporada”.Sobre el futur, Gabri es va mostrar esperançat amb la possible entrada de Pereira al club. “Jo m’ho he cregut des del primer dia, i he escoltat molt per la ciutat la paraula fum, i veurem si és fum o si és foc”, va sentenciar.

La lesió de Gaixas pot ser llarga

En un salt protegint la pilota a l’àrea, Ramon Vila va envestir de manera fortuïta Gaixas, forçant el seu genoll, i va haver d’abandonar el camp en llitera abans del quart d’hora de joc després de ser atès pels serveis mèdics del Prat. Gabri, tècnic lleidatà, no es mostrava optimista, encara que va assegurar que les pròximes 48 hores seran claus i que urgia realitzar-li una ressonància com més aviat millor per conèixer l’abast real de la lesió.

Gaixas serà baixa diumenge vinent (Camp d’Esports, 17.00 hores) davant del Badalona.

Alpha torna a marcar en un partit de Lliga

El del planter Alpha Bagayoko va tornar a marcar un gol a la Lliga per primer cop des del 14 d’octubre del 2018, encara amb Gerard Albadalejo a la banqueta blava. Malgrat que Alpha ha marcat aquesta temporada a la Copa RFEF, el seu retrobament amb el gol en la competició regular va servir, alhora, per sumar el primer triomf de la història del club al camp del Prat.

Aquests tres punts situen els de Gabri vuitens, a quatre punts del play-off d’ascens i encara a l’espera de la resolució sobre el matx pendent davant del Numància.

Pereira diu que aquesta setmana serà clau

L’empresari Luis Pereira, que no desisteix en el seu afany de posseir el Lleida Esportiu, va acudir al Camp d’Esports a acomiadar l’expedició blava i després va estar al Sagnier animant l’equip. Pereira va assegurar a SEGRE que “aquesta setmana pot ser clau de cara al futur i, encara que la solució va per llarg, cal ser optimistes”.

“Passaran coses i és d’esperar que per a bé”, va dir. Sobre el partit, Pereira va assegurar que “m’he alegrat del triomf sobretot pels jugadors, perquè amb el que estan passant ho necessitaven”.

El lesionat Gaixas va haver de ser atès pels metges del Prat.

El lesionat Gaixas va haver de ser atès pels metges del Prat.CARLES MIRANDA

tracking