SEGRE

DEPORTES

Luis Pereira: «Vaig sempre de cara»

L'empresari gallec assegura, en una entrevista concedida a SEGRE, que la seua màxima credibilitat passa per “abonar vora 400.000 € a fons perdut ara al principi” i per “arreglar el que altres no van fer”

Luis Pereira, al Camp d’Esports el desembre passat quan va assistir a un partit del Lleida Esportiu.

Luis Pereira, al Camp d’Esports el desembre passat quan va assistir a un partit del Lleida Esportiu.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com se sent l’endemà d’aconseguir la gestió del Lleida?

Doncs de moment no he pogut parar-me a pensar com em sento perquè tenim moltes coses a fer en poc temps i no hi ha lloc per a la pausa. Però sí que li puc dir que ja tinc ganes d’arribar demà [avui per al lector] a Lleida i assistir diumenge al partit contra el Badalona.

L’acord s’ha produït gairebé sobre la botzina. Hi ha qui sospita i diu que podrien seguir un temps els germans Esteve.

No. La sortida dels anteriors gestors és immediata i està firmada, però hem de respectar el procés que cal seguir en funció de l’especificitat d’una associació esportiva perquè no es produeixi un defecte de forma en el relleu. No és que hi hagi res estrany. Simplement hem de fer bé les coses.

Els assumptes més urgents són els pagaments de les nòmines a la plantilla i la incorporació de reforços perquè la plantilla està sota mínims. És conscient d’on s’ha ficat?

Havíem estudiat per endavant com havíem d’abordar cada tema i estic convençut que ho farem bé. És veritat que el més urgent són els pagaments i els reforços, sobretot perquè s’han produït baixes i estem pressionats pel tema de la Covid, però tinc molta gent treballant en el projecte perquè en sortim airosos. Amb Gabri ens vam posar d’acord en el que l’equip necessitava.

Quin objectiu esportiu es marca aquesta temporada?

Primer salvar la categoria, però si es pot aspirar a més, ho buscarem. Crec que cal ser prudent, però això no vol dir que no hàgim de treballar per aconseguir que la gent s’il·lusioni. El meu desig és que entrem en una dinàmica positiva de guanyadors.

Això a curt termini. I a llarg quina ha de ser, segons la seua opinió, la meta del Lleida?

Està clar que l’objectiu que perseguim és tornar el Lleida Esportiu al futbol professional. Ho mereixen la ciutat i l’afició. Però per arribar a aquesta meta cal crear unes estructures sòlides perquè quan fem aquest pas, el fem de manera natural. Si anem assolint metes serà perquè haurem establert unes bases sòlides en tots els aspectes. Això s’entendrà amb el temps.

Hem parlat dels pagaments més urgents que cal portar a terme, però el deute global és enorme. En un primer càlcul estimat, vostè el va xifrar en set milions d’euros.

Crec que seran més de cinc milions d’euros, però falten coses per quantificar i entrar en matèria. Hem de saber més coses del club. Per això farem una auditoria per anar reparant les coses que s’han fet malament aquests anys.

Per què creu que, finalment, els germans Esteve han accedit a cedir la gestió del club?

Crec que ho han fet perquè hem negociat amb duresa i de manera intel·ligent. Ha estat per la nostra persistència i veure que el club està en una situació límit. Tot això crec que els va fer adonar-se que érem l’única opció.

Hi ha hagut alguna mena de transacció econòmica en l’acord?

No se’ls ha pagat res.

Al ple de la Paeria tots els grups municipals votaran a favor de la rescissió del conveni d’ús del Camp d’Esports. Com pensa convèncer l’ajuntament per firmar un nou conveni?

Si no genera credibilitat que posem al dia de pagaments la plantilla i els deutes més urgents i que hagi de posar gairebé 400.000 euros a fons perdut ara al principi i més tard fins a finals de temporada que hagi de complir les obligacions que hi haurà, ja que no sé quines garanties més esperen. Ens reunirem amb la Paeria aviat, en la data que ens han donat, i només demano que ens deixin treballar amb tranquil·litat. Mereixem almenys respecte. Els polítics han de crear les condicions perquè les coses es facin possibles i no per impedir-les.

No només l’ajuntament, la ciutat, l’afició. ..la gent està molt escarmentada.

Però jo no tinc cap responsabilitat del que s’ha fet abans. La meua credibilitat passa per arreglar el que altres no van fer.

La major part del deute del club és amb l’Agència Tributària (1,6 milions) i amb la Seguretat Social (2,8 milions). Quin pla té per saldar aquests deutes?

Ja hem fet uns sondejos amb els dos organismes, però fins que no ets titular d’alguna cosa no pots fer res. Ara ens hi ficarem de ple. Només dic que en tot el que faig compleixo les meues obligacions. Abordarem de cara tots els problemes. Vaig sempre de cara. Si en el seu dia ens vam preocupar per conèixer la quantia d’aquests deutes, va ser perquè no ens vam amagar.

Se sol parlar dels problemes del primer equip, però la base també ha patit molt les conseqüències de l’anterior gestió. Quins plans té per al futbol base del club?

No m’oblido de la base. És més, vull que hi hagi un planter fort, amb estructures sòlides que actualment no existeix. La base és vital en el projecte i no són només paraules. Estem parlant amb gent per al projecte d’una ciutat esportiva. La meua idea seria poder concretar aquest projecte en un any. M’aventuro i prenc riscos perquè no sé el camí d’obstacles que ens trobarem.

Un altre dels recels que hi ha sobre vostè és que és de fora i viu a Suïssa. Comptarà amb gent de Lleida en el seu projecte?

Sé que hi ha recels i és normal. Comptaré amb gent de Lleida i amb gent de fora de la meua màxima confiança. Els de fora li donaran un impuls molt fort al projecte. Hi haurà una junta directiva i un comitè d’ètica al qual retrem comptes.

Tindran algun tipus de participació els socis abonats?

Serà un projecte socialitzador molt allunyat del que hi havia fins ara. Els socis tindran influència per dos vies, però ara encara és prematur donar-ne detalls.

Exercirà vostè de president o nomenarà algú per al càrrec?

Seré jo i hauré d’adaptar-me a la situació. Vindré a Lleida cada vegada que pugui, però estaré cada dia controlant la gestió de forma telemàtica. A més, a Lleida hi haurà Vicente (Javaloyes) i gent molt preparada. A poc a poc anirem transformant el club perquè cada vegada hi hagi més gent de Lleida.

tracking