SEGRE

DEPORTES

Pereira diu que el Lleida estava en fallida i anuncia tres auditories

Luis Pereira diu que “ha salvat el club”, en “fallida tècnica” amb més de cinc milions de deute, demostrant-ho “amb fets” || Serà president a tots els efectes com a molt tard el 14 de febrer

Vicente Javaloyes i Luis Pereira ahir a la tribuna del Camp d’Esports.

Vicente Javaloyes i Luis Pereira ahir a la tribuna del Camp d’Esports.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresari gallec Luis Pereira, que s’ha fet càrrec de la gestió del Lleida Esportiu, i el seu home de confiança a la ciutat, Vicente Javaloyes, van comparèixer ahir davant dels mitjans per primera vegada a la sala de premsa del club per explicar el seu projecte assegurant que han salvat el club, que estava en fallida tècnica amb un deute superior als cinc milions d’euros i que han demostrat les seues intencions “amb fets”. Segons Javaloyes, “Luis no està parlant avui com a president, ho està fent com a soci de ple dret d’aquest club perquè així es va demanar i així ho va admetre l’actual president [Jordi Esteve] el passat dia 26. Des d’aleshores, hi ha cinc nous socis dins del club i esperem que Luis sigui president, a tot estirar i respectant la legalitat, el dia 14 de febrer”.

Javaloyes va continuar explicant que “dijous Luis Pereira va salvar el club i ho hem demostrat amb fets. Vam estar dimecres fins a les 3 de la matinada pagant una mensualitat i l’endemà vam fitxar dos jugadors nous i vam haver de solucionar els deutes de 249.000 euros amb l’RFEF”, va dir Javaloyes.Sobre el deute global del club, Pereira el va xifrar en més de cinc milions d’euros “encara que estem segurs que sortiran més coses dels armaris”. En aquest sentit, van anunciar tres auditories.

Una serà una due dilligence jurídica, una altra de tipus econòmic i financer, i la tercera farà referència a l’estat de les instal·lacions. En aquest punt, Pereira va aprofitar per apuntar a la Paeria, que divendres va votar l’expulsió del club del Camp d’Esports en el termini d’un mes. “Ens demanaran garanties per firmar un nou conveni quan estem pagant un passat en què no tenim cap responsabilitat.

No vinc a donar lliçons a ningú, però jo, que vinc d’un país ordenat com Suïssa, m’agradaria que abans de parlar veiéssim com estan les instal·lacions, tant el camp com els vestidors. No m’agrada ni el desordre ni la brutícia”, va recalcar

Vicente Javaloyes diu que la van demanar el 12/01 i els van contestar abans-d’ahir citant-los per dijous

Aquesta reunió amb la Paeria, prevista per dijous vinent, arriba tard per a Pereira i Javaloyes. “Vam sol·licitar la reunió el 12 de gener. Ens van contestar abans-d’ahir. Ens hauria agradat que fos abans. Hem parlat amb Paeria i Diputació i estem atents i expectants.

Des del principi hem estat transparents. Som el llegat de la UE Lleida, darrere hi ha història, suor, sang i una massa social i som Lleida en definitiva. Per això, volem escoltar i parlar d’igual a igual”, va etzibar Javaloyes.Pereira va assenyalar que estan preparats per abordar totes les complicacions que sorgeixin perquè “tenim un full de ruta d’onze punts” econòmic, social i esportiu en què “implantarem una metodologia de dalt a baix.

M’agrada el futbol que proposa Gabri”. Quant a la base, els nous gestors van dir que faran un esforç perquè el Juvenil de Divisió d’Honor salvi la categoria. Pereira va parlar de “socialitzar” el club per donar més protagonisme a l’abonat, de no renunciar esportivament a l’ascens si es dona l’oportunitat i que amb ell els jugadors tindran “llibertat per expressar-se”.

Convidats els principals clubs al partit

Els nous gestors han convidat al partit d’avui amb el Badalona autoritats de les diferents institucions i els presidents dels principals clubs de la ciutat. També s’ha convidat el soci número 1, Josep Arturo, que Luis Pereira va poder conèixer i saludar a l’anterior partit contra el Prat.

Hi haurà una associació de veterans de l’entitat

Pereira va mostrar el seu desig que hi hagi una associació de veterans de l’entitat, entroncant amb la que ja hi va haver fa anys de la UE Lleida.

L’empresari gallec va recordar els seus temps de jugador i quan en els mesos que va estar a la UE Lleida en la temporada 1980-81 va coincidir amb Carles Viladegut i Aniano, i també va recordar els seus paisans Vila, Noly i Luis Alonso.

Contactes amb el xinès He Jun per continuar

Luis Pereira es va referir a la figura de He Jun, l’empresari xinès que apareix com a directiu a la junta dels germans Esteve. “Hem parlat amb ell des de fa temps.

Vol estar amb nosaltres, però és una cosa que hem de valorar”, va dir Pereira.

Els Amics del Lleida donen suport al nou grup

L’Associació Amics del Lleida, que va plantejar l’alternativa de fundar un club de futbol popular en el qual tots els socis tinguessin veu i vot, va comunicar ahir que dona suport a Luis Pereira.

tracking