ATLETISME COMPETICIÓ

El Lleida UA revalida el títol de Catalunya sub-20

Estableix la vuitena millor marca d'Espanya de tots els temps en el 4x400

L’equip lleidatà, amb la copa de campiones de Catalunya, diumenge a Sabadell.

L’equip lleidatà, amb la copa de campiones de Catalunya, diumenge a Sabadell.ALICE SWIPPER

L’equip sub-20 femení de l’Al Dahra Lleida Unió Atlètica es va proclamar campió de Catalunya per segon any consecutiu, després de sumar un total de 121 punts a la classificació final davant de l’Agrupació Atlètica Catalunya (112), el Manresa (106), el FC Barcelona (104,5), el Cornellà (102), l’Hospitalet (88,5), el Tarragona (83), l’Igualada (82), el Sant Just (67,5), el Sabadell (67), el Canovelles (47) i el Badalona (19,5). A més, en la prova de relleus 4x400, les lleidatanes van aconseguir, a part del títol, establir la vuitena millor marca estatal de tots els temps. L’equip compost per Montse Mases, Denbowe Prandi, Berta Segura i Laia Vara va establir un temps de 4:01.05, a pocs segons del rècord d’Espanya establert a Antequera pel Playas de Castellón el gener del 2020 (3:53.45), i a encara menys del rècord de Catalunya, en mans del FC Barcelona (3:57.34).Qui sí que va establir un nou rècord a Catalunya per una centèsima va ser Berta Segura, una atleta entrenada per Iván Espílez, que es va imposar en els 400 metres amb un temps final de 56.60.

També es van penjar l’or les lleidatanes Andrea Alemany en els 1.500 metres (4:59.86) i Carla Cagigós en salt de llargada (5.56). Plata van ser Claudia Martínez en els 200 metres, Marwa El Kouya en els 3.000, Judit Alemany en els 60 tanques i Alexia Barroso en el llançament de pes. I en els 60 metres, va destacar el bronze de Meritxell Hernández.

També van participar en el campionat les atletes Natalia Taribo, Anaïs Jové, Elsa Torrent i Blau Moreno.L’equip sub-20 masculí, que també va participar en el campionat, va quedar en onzena posició, i va destacar la victòria de Pablo Oliver en el llançament de pes.