BÀSQUET LLIGA FEMENINA 2

Tornada del CB Lleida amb triomf

El CB Lleida venç l'Helios en el seu retorn a la competició una vegada superat el brot de Covid || El triomf atansa encara més a la salvació les lleidatanes

L’equip lleidatà va celebrar després del partit una victòria que l’atansa a la permanència.

El CB Lleida va tornar a la competició ahir un cop superat el brot de Covid dins de la seua plantilla i ho va fer amb una important victòria a la pista de l’Helios (58-61), en un partit en el qual el marcador final va ser més ajustat que les sensacions en pista. El triomf suposa un altre pas important per amarrar la salvació a la categoria, ja que les lleidatanes tenen tres derrotes de marge respecte al descens. El primer tram de partit no va ser còmode per a les d’Albert Puig, que no trobaven el ritme.

Tot i així, al final del primer quart l’equip de Puig se’n va anar amb tres punts d’avantatge (16-19). En el segon període, les lleidatanes no van mantenir el seu avantatge i van anar al descans amb 33-30. El CB Lleida va remuntar al sortir de vestidors i va consolidar la seua victòria en l’últim tram del tercer quart i l’inici de l’últim.

Quan faltaven 5 minuts l’avantatge visitant era de 14 punts (40-54) i, malgrat que les locals es van atansar amb molts punts des del tir lliure, la victòria va acabar viatjant cap a Lleida. L’Alpicat va patir ahir una dolorosa derrota davant el Maristes Ademar (67-63), un dels seus rivals directes per evitar el descens. L’equip lleidatà va agafar avantatge abans del descans, però no el va saber amarrar i va acabar sumant la novena derrota seguida en Lliga, que els allunya de la salvació.

Els visitants va mostrar una versió convincent en la primera part del partit, que no es va veure reflectida al marcador al final del primer quart (19-15), però sí que va donar els seus fruits per agafar un avantatge de 8 punts al descans (31-39). L’avantatge lleidatà va arribar a un màxim de 13 punts a mitjans del tercer període (37-50), però l’Ademar va reaccionar i va aconseguir estar només un punt per sota per encarar els últims 10 minuts (52-53). En el quart definitiu l’Alpicat no va poder tancar el partit i va acabar caient al fallar en les últimes possessions (67-63).

El tècnic lleidatà, Joan Albert Cotonat, va valorar molt “l’esforç dels jugadors, perquè la situació és difícil”. Va lamentar la derrota perquè “gran part de les aspiracions per salvar-nos passaven per guanyar aquí”. “Fa molts partits que perdem i això influeix. Se’ns ha escapat per petits detalls”, va afegir.