SEGRE

La planificació del Barça segueix el seu curs

L'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández.

L'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández.FC Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La idea amb els fitxatges d’hivern i els nous patrocinis és anar construint una altra vegada un equip competitiu que al seu torn es nodreixi dels del planter i joves que han explotat en aquests dos últims anys.

La fórmula del FC Barcelona per tornar a sentir-se un dels millors equips del món passa per unes bases ja formades, a les quals cal afegir-los algun extra més. En aquests termes és en els que es treballa des de fa temps a Can Barça, en un projecte que ja ha començat a donar els seus fruits amb Xavi Hernández al comandament.

Malgrat que moltes siguin cessions, les arribades del mercat hivernal no aparenten ser només un pegat per a aquesta campanya, en la qual el quadre blaugrana té l’obligació d’acabar entre els quatre primers de LaLiga Santander i pugnar per l’Europa League. La intenció amb Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang, pot ser que fins i tot amb Dani Alves, és que el pròxim curs continuïn vestint l’elàstica culer. De Ferrán Torres no hi havia dubtes, ja que ha estat l’únic fitxatge real.

Des de la directiva del Barça s’ha marcat aquest camí per tornar a sentir-se competitiu i, com el seu actual entrenador diu, estar en el ja que li correspon històricament al club en totes les competicions de futbol més importants, o el que és el mateix, lluitar per millorar els seus pronòstics per guanyar LaLiga o la Champions League. Últimament l’entitat barcelonina s’havia distanciat dels favorits en aquestes competicions i necessita demostrar que torna a estar a prop d’aquests títols una altra vegada.

La pedrera al rescat

La Masia torna a tenir un paper important en la reconstrucció de l’equip. Els Ansu Fati, Nico González, Ronald Araújo o Pablo Martín Gavi, han estat la primera pedra del projecte juntament amb les bases que ja quedaven a la plantilla. A això se li suma joventut amb Pedri González i Ferrán, i experiència i qualitat amb Adama, Alves i Aubameyang.

A partir d’allà, la intenció per al pròxim estiu és fer alguns retocs, entre els que es pretenen reforçar els dos laterals i la defensa amb jugadors, principalment que acabin contracte o surtin a preus barats. Finalment, un crac de referència en l’atac que marqui les diferències. L’assenyalat és Erling Haaland, una operació complexa en la qual Mateu Alemany haurà de posar tot el seu potencial imaginatiu per donar amb la fórmula que permeti al Camp Nou rebre el noruec.

Nous ingressos

Imatge: Pixabay

Un alleujament i suport|respatller econòmic seran els acords de patrocinis que s’han tancat ja des de Can Barça. Spotify portarà molts diners a les arques del club i permetrà a la junta directiva intentar atreure algun dels millors futbolistes del planeta com antany.

Aquests són passos que s’han fet i queden per avançar en la planificació a mitjà termini del Barça. Tot això amb l’objectiu que el club català torni a ser una de les màximes referències al planeta futbol i tingui una plantilla que pugui somiar tornar a guanyar la Champions League o LaLiga.

tracking