SEGRE

El Camp d'Esports de Lleida, una instal·lació abandonada

Tècnics de la Paeria certifiquen el deteriorament del Camp d’Esports per culpa del manteniment inadequat dels Esteve || Predisposició entre consistori i Pereira per arribar a un acord

Imatge de l'aspecte del Camp d'Esports en un partit de temporades passades

Imatge de l'aspecte del Camp d'Esports en un partit de temporades passadesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Les instal·lacions estan en una absoluta deixadesa, tant el que es veu a simple vista com en el que no.” Aquesta va ser la conclusió a la qual va arribar el regidor d’Esports, Ignasi Amor, dilluns passat quan, acompanyat per una arquitecta municipal i tècnics de manteniment, va visitar les dependències del Camp d’Esports, tal com havien acordat amb els nous gestors del Lleida Esportiu. Va ser un altre pas més en les relacions entre el grup del nou president Luis Pereira i la Paeria a fi d’anar arribant a acords fins a l’objectiu final de firmar un nou conveni d’ús quan finalitzi la temporada. S’ha de recordar que el dia 28 d’aquest mes expira el termini donat al club per la Paeria per abandonar la instal·lacions després de votar-se de forma unànime en el ple del gener la rescissió del conveni argumentant el consistori, mitjançant un informe tècnic i un altre de jurídic, “greus incompliments” per part dels antics gestors, els germans Esteve.

El deteriorament que més preocupa tant els nous gestors com la Paeria és el de la gespa. Cal recordar que Royalverd, que ha tornat a ocupar-se del manteniment tant de la gespa de l’estadi com del de l’Annex després de les gestions del grup de Pereira, continua sense cobrar pel treball que va fer al Camp d’Esports el 2016. La xifra impagada ascendeix a un total de 677.443 euros, dels quals 445.093 euros corresponen al que queda per pagar de les obres de substitució de la vella per la nova gespa, que la Paeria finançava a través d’un conveni amb el Lleida Esportiu, al qual entregava els diners a través d’una subvenció anual de 73.661 euros fins al 2026. Tanmateix, l’ajuda municipal està bloquejada perquè no la pot donar al Lleida per la seua morositat amb Hisenda, ni tampoc pot pagar directament al proveïdor.

L’últim pagament de la Paeria data del 30 de setembre del 2019 i just dos mesos després, al novembre, la fiscalia presentava una denúncia contra el club per un presumpte frau a Hisenda i la Seguretat Social.

D’altra banda, a Royalverd se li deuen 232.350 euros pel manteniment de la gespa i d’aquest import s’havia de fer càrrec el Lleida. L’últim pagament es va fer el setembre del 2017 i tot i així l’empresa gironina va continuar encarregant-se del manteniment –i va prestar al club el seu Training Center a la Vall d’en Bas per a un stage de l’equip– fins que el 2020 va deixar de fer-ho i el club va arribar a un acord amb Garden Tona. Als informes que va fer la Paeria per argumentar que s’havia de rescindir el conveni d’ús del Camp d’Esports amb els Esteve un dels incompliments que s’al·ludien era un manteniment ordinari inadequat de les instal·lacions. Segons l’informe tècnic municipal, la Paeria havia hagut d’assumir 95 actuacions a requeriment del club des de 2018 fins a l’any passat.

Després de l’arribada de Luis Pereira, ja nou president del club, s’ha iniciat la recuperació de la gespa a càrrec de RoyalVerd i s’ha rentat la cara a les instal·lacions, però existeixen greus deterioraments acumulats.

tracking