SEGRE

ATLETISME ESPORT DE BASE

Una campiona a Juneda

Amb només set anys i federada a la categoria prebejamina, Alba Capell, del club Runner's de Balaguer, s'emporta tots els trofeus en què competeix

Alba, amb alguns dels molts trofeus que ja ha guanyat.

Alba, amb alguns dels molts trofeus que ja ha guanyat.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guanyadora de l’últim Cros Internacional de Granollers al desembre, té una marca oficial de 3:46 en un quilòmetre, és una de les 16 millors nenes sub-10 de Catalunya de 1.000 metres en pista coberta (el 26 de febrer correrà la final a Sabadell) i és a una sola prova (demà diumenge a Juneda) de proclamar-se campiona del cros provincial. Aquesta és la carta de presentació d’Alba Capell, una nena de Juneda de set anys que acaba d’entrar en el circuit competitiu per la porta gran. Federada per primera vegada amb l’equip Runner’s de Balaguer, Alba s’enfronta a nens i nenes de fins a nou anys, que supera en la majoria de competicions on fins ara ha participat.

Entrenada pel seu propi pare, Àngel Capell, bomber i també atleta, Alba ja ha fet els seus primers contactes amb l’equip d’atletisme del FC Barcelona, amb el qual s’entrena una vegada al mes. Alba Capell corre des que té tres anys, acompanyada per una família de cinc membres en la qual tots tenen una estreta vinculació amb l’atletisme. El seu pare, campió Màster de Catalunya en relleus 4x100 el 2018, va participar als cent metres llisos en el Campionat d’Europa Màster de Jesolo (Itàlia) el 2019 i, el mateix any, la seua mare Keren Quirós va ser campiona provincial decros. El seu germà Àngel, de 16 anys, en porta quatre entrenant-se amb el Barça i la seua germana Keren, de 12, també corre des que té ús de raó.

“Però qui de veritat està batent rècords és la petita Alba”, sentencia el seu pare. Al gimnàs que tenen instal·lat a la seua casa de Juneda, la família Capell Quirós té diversos armaris amb trofeus i medalles de tots els membres de la família i Alba ja disposa del seu propi racó. D’altra banda, tornejos recents a Agramunt, Tàrrega, Arbeca i Gavà ja figuren en el seu palmarès. Alba Capell assegura que vol ser pilot d’avions comercials. Ho té clar. Per a això vol continuar estudiant i, si tot va bé, seguir participant en campionats d’atletisme. “M’agrada esforçar-me a la pista perquè m’apassiona”, explica satisfeta mentre observa els seus últims trofeus. No descarta ser atleta professional, però això no és el que més li importa. “Vull continuar passant-m’ho bé corrent”, conclou Alba.

tracking