ESPORTS

El Força Lleida perd contra el cuer i diu adeu a les seves oportunitats de jugar La Copa

El Força Lleida enterra les seues opcions en una imperdonable primera part, amb 61 punts encaixats i 23 avall || Hi va reacció, però aquest cop incompleta

Albert Lafuente, que tot just va jugar, intenta llançar en suspensió.

Albert Lafuente, que tot just va jugar, intenta llançar en suspensió.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va enterrar ahir les seues opcions de jugar per primera vegada la Copa Princesa al perdre a la pista del cuer Palma (98-90), un equip minvat per les baixes, abans i durant el partit, i després de firmar un primer temps imperdonable, en què va encaixar 61 punts i cedint per 23 al descans. Encara que hi va haver reacció, això sí que ho té l’equip, aquesta vegada va sortir creu i va encaixar la sisena derrota del curs, que el deixa fora del somni coper que sí que viuran Estudiantes i Granada en el Wizink Center. El partit va començar amb mitja hora de retard al trencar-se el cèrcol d’una de les cistelles durant l’escalfament del conjunt lleidatà, una situació que no va semblar afectar el Força Lleida, almenys d’inici, ja que va arrancar on fire amb un 0-6 en el primer minut i mig.

Però tot es va capgirar. A poc a poc es va anar diluint com un terròs de sucre i es va veure desbordat pel ritme que va imprimir el Palma i pel seu gran encert en el tret exterior. Abans d’arribar-se a l’equador del primer quart el conjunt balear ja havia capgirat el marcador (15-14), després de completar un parcial de 15-8. Brown i Van Beck estaven metrallant des del perímetre i Kostadinov i Pavelka treien profit de segones opcions davant d’una defensa lleidatana dèbil i que feia aigües per tots costats.

A més, no hi havia tensió en els d’Encuentra, i els errors anaven succeint-se sense parar, al mateix ritme que augmentava la renda dels locals. El tècnic va haver de parar el partit amb 9 punts avall (25-16), però ni amb aquestes no hi va haver reacció i el període es va tancar amb un desavantatge d’11 punts (28-17). El Força Lleida, sense la grapa i el sacrifici d’un lesionat Cuéllar, estava grogui, i més que ho va estar en un segon quart per oblidar, quan va encaixar la barbaritat de 33 punts, cinc més que en el primer, i superant els 60 al descans, tot un rècord negatiu. Nuls en atac, amb tirs molt precipitats i ben puntejats pels balears (van rebre 6 taps en els primers 20 minuts, increïble), els d’Encuentra van ser una joguina en mans d’un Palma desbocat.

Als tres minuts del segon quart el desavantatge ja era de 16 punts (39-23), coincidint amb el segon triple de Marc Peñarroya, fill de l’actual tècnic del València Bàsquet. Però allà no va quedar la cosa. Van Beck, des del perímetre, i Kostadinov, imparable sota el cèrcol, van portar la renda del Palma fins als 25 punts (58-33), que es van quedar en 23 al descans (61-38) per a vergonya dels lleidatans. Tocava una altra remuntada èpica, aquesta vegada de més envergadura encara que la d’Alacant. I per a això, el primer pas era millorar, i molt, en defensa a la tornada dels vestidors. I els lleidatans ho van fer. En un tres i no res va reduir la diferència a 15 punts amb un 0-8 de sortida, amb Shaq Cleare letal a la zona. Al bahamià es va sumar Carrera i el Força Lleida va arribar a situar-se a set punts a poc d’acabar el tercer període (72-65), que es va tancar vuit avall (76-67).

Els nervis van aparèixer en els balears, que llavors ja havien perdut un dels seus canoners, Brown, desqualificat per rebre una tècnica (ja havia estat castigat amb una antiesportiva) per celebrar un triple davant la banqueta lleidatana. L’encert va caure en picat en un Palma que demanava l’hora després de perdre per lesió Peñarroya i Kostadinov (Cosills i Marinov ja eren baixa). El Força Lleida, sustentat únicament en Carrera i Cleare, va aconseguir situar-se a sis (96-90) amb un minut de joc i possessió, però Hughes va perdre una pilota absurda i l’antiesportiva posterior de Marcos va liquidar una derrota tan dolorosa com sorprenent.

GERARD ENCUENTRa: “Això ens posa al nostre lloc, ja ens va bé”

Gerard Encuentra no va poder més que felicitar el Palma i assumir que el seu equip no havia fet el que havia de fer. “Cal felicitar el Palma perquè ha estat mereixedor de la victòria. Hem fet una posada en escena dolentíssima. L’equip ha tingut dos cares. Hem sortit molt malament defensivament, amb poca comunicació i poca duresa. Ens estava costant i el Palma ens estava passant per sobre, guanyant en tots els bàsics. Així ens ha anat, que ens han ficat 61 punts a la primera part. Em sap greu perquè no és la primera vegada que comencem el partit molt tous”, va dir el tècnic lleidatà. “Ens hi hem volgut ficar, al tercer quart hem mostrat la nostra millor versió defensiva, hem retallat diferències, però sí que és veritat que mai no hem arribat a posar la por al cos del Palma”, va reconèixer Gerard Encuentra.

Preguntat sobre si les expectatives d’anar a la Copa i els missatges de l’entorn sobre un hipotètic ascens a l’ACB havien influït en l’equip, va dir: “Ens posa una mica al nostre lloc, i això ja ens va bé. Nosaltres, al vestidor estem molt centrats. És cert que portem moltes primeres parts dolentes, i n’haurem d’estudiar el perquè, ja que al final no és només el primer quart. Deixem que ens colpegin i després ja colpejarem nosaltres, però de vegades no hi arribes, com ens ha passat avui”, va dir finalment un resignat Gerard Encuentra.