SEGRE

Marc Márquez pateix un nou episodi de visió doble

Després de la forta caiguda de diumenge al 'warm up' d’Indonèsia el lleidatà va començar a presentar molèsties en el viatge de tornada

Moment de la caiguda de Marc Márquez en el warm up.

Moment de la caiguda de Marc Márquez en el warm up.DAZN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Marc Márquez pateix un nou episodi de diplopia, és a dir, de visió doble, després de la seua esgarrifosa caiguda durant el 'warm up' de diumenge al Gran Premi d’Indonèsia, que li va impedir de participar en la cursa, i haurà de ser avaluat la propera setmana per saber quan podrà tornar a la competició. "El pilot de l’equip Repsol Honda ha estat diagnosticat amb un altre episodi de diplopia com a conseqüència de la forta caiguda que va patir diumenge passat durant el 'warm up' del Gran Premi d’Indonèsia", va informar aquest dimarts el seu equip, el Repsol Honda, i el mateix pilot a les seues xarxes socials.

Durant les voltes d’escalfament prèvies a la cursa al Circuit Internacional de Mandalika, el de Cervera va patir un brutal 'highside' amb la seua moto i va saltar pels aires abans d’anar-se’n a terra al revolt 7. Va poder aixecar-se pel seu propi peu, però va patir una commoció cerebral i diversos politraumatismes que el van obligar a ser traslladat a l’hospital de Mataram, la capital de l’illa de Lombok. Allà, se li va realitzar un examen mèdic més exhaustiu i un TAC en el qual es van descartar lesions greus. Tanmateix, per precaució i de manera conjunta, l’equip mèdic de MotoGP i el Repsol Honda van decidir que era millor que el pilot català no participés en la carrera.

Va ser en el viatge de tornada a Espanya quan Márquez "va començar a presentar molèsties en la seua visió". Per això, en arribar dilluns a Barcelona va visitar "d’urgència" a l’Hospital Clínic al seu oftalmòleg de confiança, el doctor Bernat Sánchez Dalmau, qui després de la seua exploració va confirmar "una recaiguda en la diplopia que el pilot va patir el mes de novembre passat".

Aquest mateix dimarts, el lleidatà va visitar el seu equip mèdic liderat pel doctor Samuel Antuña a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid. "Li han realitzat una revisió mèdica general per avaluar totes les contusions provocades per la caiguda i una ressonància magnètica cerebral que han reconfirmat que no pateix cap altra lesió", va prosseguir l’equip.

El doctor Sánchez Dalmau va explicar que Márquez pateix "un nou episodi de diplopia causada per una recurrència de la paràlisi del quart nervi dret, amb una afectació menor que la que es va produir en la lesió del mes de novembre de 2021." "Després d’aquesta exploració, s’ha decidit inicialment seguir un tractament conservador amb realització de proves mèdiques periòdiques. La propera setmana, Marc Márquez se sotmetrà a una nova revisió per avaluar l’evolució de la lesió i poder pronosticar el període estimat de recuperació per tornar a la competició", va apuntar.

tracking