BÀSQUET LLIGA ACB

El Joventut frena un Barça fos

Li va guanyar la partida en intensitat i encert || La millor entrada de la dècada a l'Olímpic amb 12.000 espectadors

Laprovittola va estar discret en el seu retorn a Badalona.

Laprovittola va estar discret en el seu retorn a Badalona.EFE

El Joventut va celebrar la millor entrada a l’Olímpic de Badalona de l’última dècada (12.166 espectadors) amb un triomf tan brillant com merescut sobre el Barça, que ahir no va exhibir els seus sòlids arguments de les últimes setmanes que l’han portat a ser líder tant a l’ACB com a Europa. Sense defensa (50 punts encaixats al descans) ni llançament exterior (6 triples, després dels 16 firmats amb el Fenerbahçe divendres), l’equip blaugrana no va poder oposar resistència contra un rival molt més motivat i amb més energia. El Barça es va veure cansat després d’encadenar la tercera setmana de tres partits i que va jugar sense Higgins, Oriola, Sanli i Jokubaitis.

El Barça va anar sempre a remolc dels verd-i-negres, abusant de les accions individuals i sense encert des de la línia de tres punts (1 de 8) a la primera part i va sumar nou pèrdues. Birgander es va fer gran a la pintura i amb Pau Ribas van impulsar l’equip des del principi (14-9, m. 6).

Jasikevicius va recórrer a Davies per substituir un Smits superat pel pivot suec, però tampoc va millorar.El segon quart va mantenir el mateix decorat, amb Tomic sumant a la pintura i Feliz, a qui va tocar dirigir l’equip per l’absència d’última hora de Guillem Vives, amb fins a 13 punts. Un parcial de 12-4 va portar la Penya a passar els deu de diferència (32-21, min.14). El Barça es va encomanar a Davies, que no va tenir rival quan va rebre sota el cèrcol, però sense l’aportació de la resta de jugadors la Penya se’n va anar al descans amb el màxim avantatge (50-34).Els triples de Mirotic no van frenar l’ímpetu del Joventut en l’inici del tercer període, que va assolir una altra màxima diferència (54-37, m.23).

El Barça va millorar en defensa i va rebaixar el desavantatge fins a set punts (63-56, m.31), però la Penya es va defensar bé i va aconseguir tancar el partit. En el tram final, amb el matx resolt, Brandon Davies es va lesionar l’espatlla dreta en una mala caiguda i podria estar unes setmanes de baixa.

Un jugador del Manresa denuncia insults racistes d’un rival

El pivot del Manresa Chima Moneke va denunciar, després del partit que va guanyar contra l’Andorra (94-60), comentaris racistes de Nacho Llovet, una acusació que tant el jugador com el club van negar. “El llenguatge vulgar està bé si no realitzes comentaris racistes. No ho permetré. Nacho Llovet, comparteixes equip amb jugadors negres. És molt trist que pensis d’aquesta manera”, va escriure el pivot del Manresa al seu compte de Twitter. Llovet, que va tenir picabaralles en el partit amb el nigerià, va dir estar “tranquil” amb la seua consciència i va assegurar que no havia dit “res ofensiu ni racista”.