Enorme victòria del Lleida Llista a la pista del Reus

El Lleida Llista s'imposa a la pista del Reus i es col·loca en la quarta posició de la taula classificatòria || L'equip tarragoní va igualar un 0-2 tot just començar la segona part, però els lleidatans van marcar dos gols més per sumar un triomf de prestigi

Andreu Tomàs i Jepi Selva es feliciten en un dels dos gols que va anotar el capità.ÁREA 11

El Finques Prats Lleida va aconseguir ahir una victòria d’enorme prestigi a la pista del Reus (2-4), en un partit en què va saber patir davant d’un dels grans de la Lliga, per acabar sumant tres punts molt valuosos que li permeten situar-se en la quarta posició, una plaça que, en principi, li permetria classificar-se per disputar la pròxima temporada la màxima competició continental. El Llista va salvar amb una gran victòria un matx de gran exigència, en una setmana complicada, ja que l’equip d’Albert Folguera venia de guanyar 1-4 el Quévert francès a la WS Europe Cup, després d’un desplaçament llarg i cansat i, dissabte, a l’Onze de Setembre, rep el líder de la Lliga, el Barcelona. El Lleida Llista sabia que el Reus el collaria des del primer segon i així va ser.

L’equip tarragoní va començar amb una forta pressió, buscant la porteria de Martí Serra, mentre que els lleidatans aguantaven defensant amb ordre i buscant opcions en alguna contra, com la que va tenir Jepi Selva als dos minuts. Després d’uns primers compassos intensos i amb contínues arribades sobre les dos porteries, encara que sense ocasions clares, el Lleida Llista es va tornar més perillós en el segon tram de la primera part, tenint alguna bona ocasió, però sense encertar en la rematada decisiva. L’encert el va posar Oriol Vives en el minut 18 per firmar el 0-1, gol que va tornar encara més intens el Reus, que va tenir l’empat a sis minuts del descans, amb una forta rematada que va aturar Martí Serra. Qui no va perdonar va ser el capità, Andreu Tomàs, que va anotar el 0-2 en el minut 22, resultat amb què es va arribar a la mitja part.El començament de la segona meitat va ser terrorífic per als lleidatans.

El Reus va sortir amb molta força i va marcar l’1-2 en la primera arribada, amb una imparable rematada de Diego Rojas en el minut 27. Tot just dos minuts més tard el mateix jugador anotava el 2-2 i, en ple assetjament local, els jugadors del Reus van reclamar fins en dos ocasions que la bola havia depassat la línia de gol, la qual cosa no van concedir els àrbitres. El Llista ho estava passant realment malament i no aconseguia encarar la porteria local.

A més, a falta de poc més d’11 minuts per al final del partit, ambdós equips estaven empatats també a faltes, 8-8, la qual cosa podia convertir en decisiva qualsevol acció a bola aturada. Però en un atac del Lleida, frustrat per la defensa del Reus, Bruno di Benedetto va fer una genialitat que va canviar el duel. Va recuperar una bola entre un defensa i el porter local i va marcar el 2-3 en el minut 40. El Reus va acusar el cop, els seus atacs ja no van ser tan perillosos i, a més, a falta de 7.07, van cometre la novena falta.

Estaven a una de la desena i per sota en el marcador.Superats els seus pitjors moments, el Llista es va veure de nou amb capacitat per fer mal i Andreu Tomàs ho va aprofitar per marcar el seu segon gol de la nit. Amb una gran moviment tècnic i una precisa rematada, va aprofitar una gran passada de Sergi Duch per marcar el 2-4 en el minut 43. Quedaven menys de set minuts i el Reus es va llançar esbojarradament a l’atac. No tenia ja res a perdre.

A falta de 6.03 l’equip local va cometre la desena falta, la qual cosa donava al Llista l’oportunitat de sentenciar el partit fent més gran la ferida. Però Jepi Selva no va aconseguir superar el porter local. Després de fallar la primera rematada ell mateix va recollir el rebuig, però tampoc no va encertar en el segon llançament a porta.

Ja tant hi feia. El rellotge era amic dels lleidatans i cada segon que passava els atansava a una victòria d’or. El tècnic, Albert Folguera, ja havia advertit en la prèvia que últimament el Reus se li dona bé al Llista i ahir va tornar a ser un rival propici. No va ser un triomf fàcil, però l’equip va mantenir la serietat, l’ordre i l’esforç que l’han dut a firmar una etapa brillant.

Albert Folguera: “Tot l’equip ha fet un gran treball defensiu”

El tècnic del Finques Prats Lleida, Albert Folguera, estava especialment satisfet del treball defensiu que va portar a terme tot l’equip i de la capacitat de reacció quan pitjor ho estaven passant en el matx. “Ells, tal com ens esperàvem, han sortit forts, ens han apretat, però hem sabut mantenir l’ordre i hem aguantat bé aquells minuts”, va explicar. “A partir del minut 10 o 12 hem començat a ser perillosos, hem fet contres i bones sortides i ens hem posat 0-2 en el marcador”. Va afegir que “en l’arrancada de la segona part, com també sabíem, han tornat a sortir forts, ens han empatat, però no ens hem posats nerviosos, hem estat molt tranquils, sabíem que tindríem alguna ocasió i així ha estat”.

D’altra banda, Folguera va destacar que “estic content perquè tot l’equip ha fet un gran treball defensiu, han estat molt generosos en l’esforç i han sabut tirar endavant quan anaven mal dades”. Finalment, va afegir que “fa dies que dic que l’equip treballa bé, però els resultats no acabaven de sortir”.