MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LES AMÈRIQUES DE MOTOGP

Jorge Martín fa la pole en el retorn de Marc Márquez

El de Cervera sortirà novè en una graella encapçalada per cinc Ducatis

Marc Márquez torna a la competició després de perdre’s la carrera a l’Argentina per diplopia.REPSOL MEDIA

Jorge Martín (Pramac Racing) va aconseguir ahir la pole del Gran Premi de les Amèriques després d’establir el rècord del circuit d’Austin, en un tram final de Q2 excel·lent on va poder arrabassar la millor marca a l’australià Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Martín va reclamar tots els focus el dia que Marc Márquez (Repsol Honda) no va poder mostrar el seu nivell habitual en un circuit en què ha guanyat en set de les seues vuit aparicions. El de Cervera, de tornada després de superar el seu episodi de diplopia, va quedar novè en una jornada que va destacar pel domini de Ducati, escuderia que va situar les cinc primeres motos de la graella amb certa autoritat.

Després de Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Zarco (Pramac Racing) i Bastianini (Gresini Racing), el primer pilot no Ducati va ser el vigent campió del món de MotoGP, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), amb el sisè lloc. Entre ell i Marc Márquez van quedar els dos pilots de Suzuki, Àlex Rins i Joan Mir, setè i vuitè, respectivament.El campió cerverí va haver d’avortar fins a dos intents de volta ràpida durant la tanda i, al final de la sessió, va veure com Martín li arrabassava el rècord de la pista al rodar en 2:02.039. Així, el madrileny va batre l’anterior marca que havia establert Márquez el 2015, amb temps de 2:02.135.Tampoc no va tenir sort el seu germà Àlex Márquez (LCR Honda), que tot just començar els quarts entrenaments lliures va tenir problemes amb una de les seues motos i avui sortirà vint-i-tresè.

El líder del Mundial i vencedor de l’última carrera, Aleix Espargaró (Aprilia), va ser tretzè, just darrere del seu germà Pol Espargaró (Repsol Honda), mentre que el seu company Maverick Viñales sortirà catorzè.En Moto2, el pilot local Cameron Beaubier (Kalex) va aconseguir la pole i també va batre el rècord en la seua categoria, amb el líder del campionat, Celestino Vietti (Kalex), segon, i Arón Canet (Kalex), tercer.Andrea Migno (Honda) va ser el més ràpid en Moto3 i sortirà davant de Dennis Foggia (Honda) i de Xavier Artigas (CFMoto). El líder del mundial, Sergio García (GasGas) sortirà en la catorzena posició.