SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LES AMÈRIQUES DE MOTOGP

Márquez remunta i és sisè

El lleidatà va tenir un problema a la moto que el va relegar a l'últim lloc, des d'on va protagonitzar un altre xou en la seua tornada al Mundial || L'italià Bastianini guanya i recupera el liderat

Marc Márquez, durant la remuntada que va protagonitzar ahir en la carrera a Austin.

Marc Márquez, durant la remuntada que va protagonitzar ahir en la carrera a Austin.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Enea, la Bèstia, Bastianini (Gresini Racing), va aconseguir la segona victòria de la temporada i va recuperar el liderat del mundial al vèncer de manera clara al Gran Premi de les Amèriques que es va disputar ahir a Austin. Però el gran protagonista va ser Marc Márquez (Repsol Honda), que tornava al Mundial després de superar la diplopia i en un altre dels seus xous va protagonitzar una gran remuntada des de l’última posició per acabar sisè. El vuit vegades campió del món, que dissabte va fer el novè millor temps, es va quedar clavat a la sortida amb un problema amb l’electrònica i va quedar relegat a l’última posició, des d’on va començar a remuntar posicions a ritme de rècord de volta ràpida de carrera, fins a aconseguir el sisè lloc final després d’una intensa lluita amb el francès Fabio Quartararo (Yamaha), vigent campió del món de MotoGP.Márquez va mostrar la seua velocitat des de l’inici i en només tres voltes havia guanyat deu posicions, passant des del vint-i-quatrè i últim lloc fins al catorzè.

Poc abans de la volta deu, el de Cervera ja havia avançat el seu company d’equip, Pol Espargaró, per posar-se desè. En l’última meitat de la cursa, Márquez va guanyar quatre posicions més i va batre el rècord de la pista en carrera (2:03.553), fins a la sisena plaça final.En una carrera marcada pel fort vent que bufava sobre la pista de Texas, Bastianini va saber esperar el moment precís per mostrar a tots els seus rivals el gran ritme que tenia i que li va permetre assestar el cop definitiu al que havia estat fins aquell moment el líder de la carrera, l’australià Jack Miller (Ducati Lenovo Team).L’italià aconseguia així el segon triomf de la temporada i la categoria i recuperava el liderat en la classificació del mundial. En segona posició, finalment va quedar Àlex Rins (Suzuki) que va superar a l’última volta Miller i va relegar l’australià al tercer lloc.

El de Suzuki es col·loca així segon a la general i baixa el fins ahir líder del mundial, Aleix Espargaró (Aprilia), a la tercera plaça de la classificació.La quarta plaça va ser per al campió del món del 2020, el mallorquí Joan Mir (Suzuki), amb Bagnaia (Ducati Lenovo Team) cinquè, amb poques dècimes de segon d’avantatge sobre Marc Márquez i Quartararo.Jorge Martín (Pramac Racing) va acabar a la vuitena posició, amb Maverick Viñales (Aprilia) desè, davant del seu company d’equip Aleix Espargaró. El seu germà Pol Espargaró (Repsol Honda) va ser tretzè, i Àlex Márquez (LCR Honda) va abandonar a la volta sis per una caiguda que el va obligar a passar pel centre mèdic

En només tres voltes, Márquez havia guanyat deu llocs, passant des de l’últim fins al catorzè

En Moto2, l’italià Tony Arbolino (Kalex) es va adjudicar la seua primera victòria de la categoria en gran manera gràcies als contratemps de dos dels favorits, el seu compatriota Celestino Vietti (Kalex) i Aron Canet (Kalex), que van acabar caient a terra després d’haver liderat en algun moment la prova. El japonès Ai Ogura (Kalex) i el britànic Jake Dixon (Kalex) van completar el podi.Jaume Masià (KTM) es va emportar el triomf en Moto3 a l’imposar-se a Dennis Foggia (Honda) i Andrea Migno (Honda). Sergio García Dols (GasGas) va caure i va perdre el liderat del Mundial en favor de Foggia.

Marc Márquez: “El ritme era per guanyar o lluitar pel podi segur”

Després de la gran remuntada, Marc Márquez va declarar, a l’entrevista postcursa a DAZN, que “acabo el cap de setmana amb molta més confiança que amb la que vaig arribar”. El cerverí es va mostrar content amb el seu rendiment malgrat la fallada mecànica que el va relegar a l’últim lloc.

“L’important és que hem sabut reaccionar i hem fet una gran carrera. Mai m’agrada dir que si no hagués tingut tal problema hauria lluitat amb els primers, però el ritme era per guanyar o per estar en el podi segur”, va dir un Márquez que va reconèixer que “en les últimes sis voltes el cos ha dit prou i m’he dedicat a aguantar”. Com a nota negativa, no va dubtar a assenyalar que “Honda ha de començar a treballar demà per millorar en les pròximes curses”.

Marc Márquez, durant la remuntada que va protagonitzar ahir en la carrera a Austin.

Marc Márquez, durant la remuntada que va protagonitzar ahir en la carrera a Austin.EFE

tracking