PIRAGÜISME ESLÀLOM

Una Segre Cup repartida

La vuitena edició es va tancar ahir a Ponts sense un clar dominador, amb el Cadí i l'At. Sant Sebastià monopolitzant 15 dels 24 podis || Mònica Dòria i Manel Contreras, les victòries lleidatanes

Mbelu intenta sortejar una porta durant el recorregut d’ahir.

Mbelu intenta sortejar una porta durant el recorregut d’ahir.NORBERT AGUILERA

La vuitena edició de la Segre Cup va abaixar ahir el teló sense un clar dominador, amb el Cadí Canoe Kayak i l’Atlètic Sant Sebastià repartint-se més de la meitat dels podis, 15 sobre 24, en una última jornada disputada al camp de regates de Ponts, que va comptar amb la participació de prop de 150 palistes, entre els quals no hi havia els membres de l’equip nacional absolut, que s’han pres uns dies de descans abans d’afrontar els selectius.

Tan sols Miquel Travé, bronze l’any passat a la Copa del Món, va prendre part divendres en la primera jornada disputada a la Seu, aconseguint un doblet, però ahir va causar baixa, mentre que la seua company del Cadí Mònica Dòria, que també va obtenir dos victòries al Parc del Segre, només va poder revalidar ahir la de canoa, ja que en K1 va penalitzar 50 segons i va cedir la victòria absoluta a la fragatina Carmen Costa, del Baix Cinca, amb la urgellenca Laura Pellicer tercera.

El triomf de Dòria en C1 va ser un dels dos que va aconseguir ahir el Cadí, que també va guanyar en K1 júniors de la mà de Manel Contreras, que amb el seu doblet es va erigir en el campió de la categoria de la Segre Cup, igual que Dòria. El seu company Ikenna Mbelu va repetir el segon lloc que ja havia aconseguit a la Seu i es va proclamar subcampió.

També en júniors, Anna Simona va donar al Cadí el bronze en caiac, mentre que Marc Vicente també va repetir el segon lloc en C1, el mateix que va obtenir al còmput total de la prova.La resta de podis van ser forans, destacant el domini de l’Atlètic Sant Sebastià en júniors. Va copar els tres llocs d’honor en C1, amb Nora López, Leire Goñi i Malen Gutiérrez, i els dos de K1, amb Haizea Segura i la mateixa Goñi. El conjunt basc també va guanyar la categoria C1 júnior de la mà de Markel Imaz, que ja havia vençut a la Seu, mentre que el seu company Álex Segura va aconseguir el bronze.

La resta de victòries van ser per al gallec Manuel Ochoa en K1 sènior, davant del francès Romain Bruneau i del segovià Darío Cuesta, i per al gal Liam Jegou, en canoa sènior, seguit del corunyès Daniel Pérez i de l’olímpic francosenegalès Jean Pierre Bouhris, que va ser bronze.Els organitzadors de la Segre Cup, el Cadí Canoe Kayak i el Nàutic Mig Segre, estan valorant la possibilitat de canviar les dates de la prova, possiblement al mes de setembre, per aconseguir més participació, com va passar l’any passat, tot i que en aquella ocasió va ser per culpa de la Covid-19.La pròxima competició serà la Copa Pirineus, que es disputarà els dies 30 d’abril i 1 de maig a la Seu i el 7 i 8 de maig a Pau, les dos proves valedores per al selectiu estatal.