HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

El Vila-sana fa història i jugarà el play-off pel títol per primer cop

Disputarà per primera vegada el play-off pel títol de la màxima categoria estatal || Salva l'empat a última hora en un partit desafortunat, però que també li serveix per recuperar el liderat

Luchi Agudo, autora d’un doblet, fa circular la bola en una acció del partit d’ahir davant del Cerdanyola.JOAN GÓMEZ

El Vila-sana continua fent història. Malgrat que era qüestió de temps aconseguir-ho, ahir va certificar la classificació matemàtica entre els quatre primers a falta de tres jornades per al final de la fase regular, la qual cosa li dona el bitllet per disputar el seu primer play-off pel títol de Lliga. L’empat davant del Cerdanyola (3-3) serveix a les del Pla, a més, per recuperar el liderat de la categoria que el Gijón, que ja havia jugat el seu partit en aquesta jornada, ostentava de forma provisional.

I això que va ser un matx desafortunat en línies generals per al Vila-sana, tant al darrere, on va tenir diversos desajustos, com també en la faceta ofensiva, on va topar una vegada i una altra amb la portera visitant, tot plegat amanit per un arbitratge molt protestat i que, de fet, va acabar amb una targeta blava per protestar per al tècnic Lluís Rodero ja pràcticament sobre la botzina.I sobre la botzina va aconseguir l’empat final el Vila-sana, després d’anar perdent pràcticament tot el segon temps. I això que va ser l’equip que va fer moure primer el marcador. Va ser en els últims compassos d’una primera part amb molta intensitat i poca pausa, i en el qual les dos porteres van haver de lluir-se per evitar el gol de forma constant.

Però al final el Vila-sana va aconseguir desfer la igualada. Va ser en un llançament de Barcons que, després del rebuig de la portera del Cerdanyola, Luchi Agudo va acabar enviant a la xarxa (1-0). Però malgrat que faltaven segons per al descans, el Cerdanyola va aconseguir l’empat en la jugada següent amb un tret llunyà, agafant l’equip totalment desprevingut (1-1).

Ja en el segon temps, el Cerdanyola es va avançar en una acció aïllada al caçar Maria Figuerola un rebuig de Laia Navarrete (1-2), i amb el marcador desfavorable per a les del Pla van anar passant els minuts sense que poguessin culminar les nombroses opcions de les quals van disposar, com una falta directa que Victòria Porta no va aprofitar o un parell de trets de Barcons i Vale.

Al final va ser Luchi Agudo la que va desembussar el partit a deu minuts per al final amb un tret des de mitja distància que va ser molt celebrat, prova de com que havia costat aconseguir-ho. Però com havia passat en el primer temps, el Cerdanyola va tornar a marcar gairebé tot seguit i va ser Barcons, a 1 minut i 18 segons del final, qui va aconseguir el 3-3 definitiu després d’una recuperació pròxima a la porteria. Malgrat no ser el seu millor partit, el Vila-sana és de play-off i, amb aquest repte aconseguit, ara va a buscar la Copa.

“Cal valorar la temporada, però avui no estic content”

Lluís Rodero, entrenador del Vila-sana, va reconèixer que “cal valorar tota la temporada” i que “el Vila-sana mai havia estat tan a dalt”, però tot i així va deixar que clar no se’n va anar “content”: “No puc estar content, no hem fet el partit que esperàvem i volíem, no hem tingut la paciència, l’ordre i la força habitual i he vist l’equip cansat”, va explicar Rodero, que va afegir que “som un rival a batre, el Cerdanyola ha fet un bon partit i a nosaltres no ens han sortit les coses i hem comès errors en els seus gols”. D’altra banda, va assegurar que l’equip se centra ja en la Copa “per provar d’arribar-hi al millor possible”.