SEGRE

AGRESSIÓ SEXUAL

El futbolista del Celta Santi Mina condemnat a 4 anys de presó per abús sexual

El futbolista del Celta Santi Mina condemnat a 4 anys de presó per abús sexual

El futbolista del Celta Santi Mina condemnat a 4 anys de presó per abús sexualEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Almeria ha condemnat el futbolista Santi Mina a quatre anys de presó per un delicte d’abús sexual a una dona el 18 de juny del 2017 a Mojácar (Almeria), si bé l’ha absolt d’agressió sexual, eximint de qualsevol responsabilitat penal el seu amic i també futbolista, David Goldar.

El tribunal presidit per la magistrada Társila Martínez absol a Mina del delicte d’agressió sexual pel qual el fiscal demanava vuit anys de presó i l’acusació particular nou anys i mig de presó, condemnant-lo per un delicte d’abús sexual pel qual també li imposa una ordre d’allunyament de 500 metres respecte de la víctima durant 12 anys i el pagament d’una indemnització de 50.000 euros.

Per la seua part, David Goldar ha resultat absolt del delicte d’agressió sexual que li imputava únicament l’acusació particular, ja que la Fiscalia no ha actuat contra ell en la causa, pel qual també s’enfrontava a nou anys i mig de presó.

El Celta l’aparta i li obre expedient

El RC Celta ha decidit obrir un expedient disciplinari i apartar "provisionalment" Mina després de conèixer la sentència. "El RC Celta ha decidit l’obertura d’un expedient disciplinari al jugador Santiago Mina per dilucidar les seues responsabilitats laborals en vista d’aquesta resolució", va indicar el conjunt de Vigo en un comunicat després de conèixer la sentència. A més, el club de Vigo va apuntar que, "per aquesta raó i de manera cautelar", també ha pres la decisió d’"apartar provisionalment" el futbolista gallec de "dels entrenaments del primer equip, sense perjudici de què segueixi realitzant les activitats que a l’efecte li indiqui el club".

"El RC Celta respecta el dret de defensa del jugador, però es veu en l’obligació de prendre mesures davant aquells fets que menyscaben de forma notòria la imatge del club i atempten directament contra els seus valors, mostrant una vegada més el seu més absolut rebuig cap al delicte tipificat en la resolució judicial", va sentenciar el RC Celta.

tracking