Victòria històrica!

L'ICG Força Lleida guanya el Palma i certifica la tercera posició, la millor en la història del club || Va remuntar a la segona part empès per l'afició

Michael Carrera, que va tornar a ser elegit l’MVP del partit, es disposa a executar una esmaixada.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va aconseguir ahir una treballada victòria per 89-82 davant del Palma que passarà a la història del club. El triomf permet a l’equip certificar la tercera posició en la fase regular de la Lliga, la millor classificació mai aconseguida, i permet als de Gerard Encuentra afrontar l’últim matx, a Melilla, sense cap pressió. Sigui quin sigui el resultat, jugarà el play-off contra l’equip que finalment acabi en la vuitena posició i amb el factor pista a favor.

A Melilla jugarà divendres vinent, dia 20, a les 21.00 i els dos primers duels del play-off seran al Barris Nord divendres 27 a les 21.00 i el diumenge 29 a les 20.00. Amb la victòria, el Força Lleida va condemnar el Palma al descens a LEB Plata, en una jornada en què el Granada va certificar l’ascens a l’ACB. El Força Lleida va aconseguir la victòria amb molt esforç, remuntant en una gran segona part i impulsat per més de 3.700 espectadors que van tornar a vibrar amb un equip que en cada xoc demostra caràcter i que ha recuperat l’afició al bàsquet al Barris Nord amb un joc ràpid, descarat i sense complexos.

L’afició s’ho passa bé i l’equip nota el seu suport, amb el qual és capaç de superar, com va tornar a passar ahir, els mals moments. Encara amb les baixes per lesió d’Ignacio Rosa i David Cuéllar, Encuentra tornava a estar curt de rotacions i va trobar l’encert anotador de Carrera –de nou MVP–, que va aportar 26 punts i de Hughes, molt encertat ahir, amb 22. El Palma encara estava pitjor en rotacions, amb només 8 jugadors disponibles i en el seu cas es va aferrar a l’encert amb els triples –en va anotar 12– i a l’aportació de les seues torres, Kostadinov, que va fer 28 punts i Pavelka, amb 14, a més del sempre fiable Van Beck, que se’n va anar amb 16 punts anotats.El Força Lleida tenia ganes de certificar la tercera posició i s’hi va posar des del primer minut, amb un triple de Carrera.

Els primers minuts van ser igualats, fins que el Palma, amb encert des de la línia exterior, aconseguia els primers avantatges (11-16 a 3.18 del final del període). Un triple de Lafuente en l’últim llançament va deixar el primer parcial en 19-24. El segon quart va començar igual, amb un triple, en aquest cas de Marcos, però l’equip continuava fluix en defensa i no aconseguia atansar-se al seu rival que, amb una cistella de Badji, se n’anava al descans amb 40-48.

La segona part va ser una altra cosa. Equip i afició es van anar retroalimentant i dos cistelles de Badji i una altra de Marcos van ajustar el marcador, 46-48, encara que el Palma resistia i el primer avantatge local no va arribar fins que un triple de Schreiner va posar el 58-55 a falta de 4.55, El Força Lleida no es desenganxava, però es mantenia davant fins al 70-64 amb què va tancar el període. L’últim quart, malgrat un parcial de 2-9, va tornar a mostrar un equip sòlid que va remuntar, va vèncer (89-82) i va aconseguir una classificació històrica.