HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

Cop d'autoritat del Vila-sana

El líder derrota el Palau, tercer, i gairebé s'assegura el factor pista en el play-off

Victòria Porta i Luchi Agudo, autores dels gols, s’abracen ahir a la pista del Palau de Plegamans.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va sumar un triomf amb autoritat a la pista del Palau de Plegamans (0-2), recent bicampió d’Europa i tercer classificat que ara queda quatre punts per sota de les del Pla d’Urgell, cosa que, a falta de dos jornades per disputar-se, pràcticament assegura que el Vila-sana tindrà el factor pista a favor en el play-off pel títol de Lliga. A més, el triomf serveix per aguantar el pols en el liderat amb el Gijón, que no va fallar davant del Manlleu. No ho tenien fàcil les de Lluís Rodero que, a més, durant la setmana s’havien vist minvades per diversos processos vírics, però el partit se’ls va posar de cara quan, tot just iniciar-se el matx, en la primera possessió i als vuit segons, Luchi Agudo rematava d’esquena una acció col·lectiva dins de l’àrea per avançar l’equip (0-1).

A partir d’allà, va ser el Palau el que va buscar més la porteria rival amb la pressió del marcador en contra, però va topar en tot moment amb una crescuda Sandra a la porteria. Amb el pas dels minuts, el Vila-sana va recuperar terreny i bola i, en el minut 21, Victòria Porta ampliava l’avantatge (0-2). A un segon de l’arribada del descans, Flor hauria pogut marcar el 0-3, però va enviar al travesser un penal.Al segon temps, les locals van apretar i, encara que hi va haver una falta directa en cada costat –que van desaprofitar Berta Busquets i Luchi Agudo–, el marcador ja no es va moure davant d’un Vila-sana contundent al darrere sempre.

A vint segons per al final, Luchi Agudo va rebre l’impacte d’una bola, cosa que va obligar que fos traslladada a un centre hospitalari per una ferida a la cella.