SEGRE

ELS DETALLS

Desenllaç feliç pel Lleida que guanya al Numància

Els golassos de David López i de Danilo Gontxaruk donen el bitllet al Lleida per poder lluitar per l'ascens davant de més de 6.000 aficionats blaus || Joanet brilla i lidera l'equip en una nova victòria, després de la de dimecres, contra el campió Numància

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Lleida depenia de si mateix per jugar el play-off d’ascens i no va fallar. Després de guanyar a Los Pajaritos dimecres passat, tan sols li faltava posar la cirereta al pastís amb una nova victòria al Camp d’Esports per no haver d’agafar la calculadora i assegurar-se una plaça en la promoció d’ascens que es disputarà a Alacant. Amb un estadi abarrotat, amb la millor entrada dels últims anys (6.619 espectadors), els de Gabri van tornar a mostrar la mateixa maduresa, concentració i eficàcia que fa tan sols quatre dies davant del campió de la categoria que, aquesta vegada, malgrat que va mostrar per moments formes de molt bon equip, ja no va oposar la mateixa resistència que al seu camp.

Dos golassos, un en cada temps, de David López i Danilo Gontxaruk (clau en aquest tram final amb dos dianes consecutives), van segellar el triomf blau. El partit, malgrat la intensa calor sobre la gespa, va ser molt entretingut. I els dos equips ho van intentar.

Després d’un possible penal a Gontxaruk (17’), que va acabar en córner i que Gaixas va rematar de cap ajustat al travesser, va arribar la rèplica soriana amb un tret de Lupu (19’) que se’n va anar fora per molt poc i un cop de cap de Pablo Muñoz (24’) a boca de canó, que Vila va treure magistralment, per evitar el gol visitant. El Lleida, amb un Joanet estel·lar dominant el centre del camp, va tenir les seues millors ocasions en aquesta fase del matx. El d’Alcoletge va enviar una assistència d’or a Joel Febas (33’) que el va deixar sol davant de Varea, però el del planter va enviar la pilota fora quan ja es cantava el gol. Va ser el preludi de la bogeria general quan David López (39’) enviava un obús des de fora de l’àrea que es va colar per l’escaire (1-0).

El visitant Lupu ho va tornar a intentar amb una rematada que Vila va aturar en dos temps (42’) abans que Moha rematés de cap alt una bona centrada de Neeskens (44’) i que Varea aturés una innocent rematada de Gontxaruk (45’). El Lleida va començar la segona part de forma demolidora. En el minut 49, Ramon Vila va agafar una pilota penjada a la seua àrea i va convertir un servei en llarg en una assistència per a Gontxaruk, que va controlar la pilota, va guanyar en carrera el seu avançat defensor i va definir amb un potent i ajustat tret que va suposar el 2-0.

El duel semblava dat, però el Numància no es va rendir davant d’un Lleida que, igual que dimecres a Los Pajaritos, va jugar més amb el cap que amb el cor. Dani Fernández (64’) i Alcázar (65’) van tenir el gol al seu abast. El Lleida, encara que es va tornar conservador, no va patir gaire, encara que, això sí, el tram final se li va fer molt llarg.

L’àrbitre, que es va lesionar però va poder continuar després de ser atès, va decretar sis minuts d’afegit però els de Gabri ja no van sofrir. De fet, els minuts addicionals van discórrer tranquils fins al xiulet final del col·legiat. La festa començava. Després de celebrar-ho al vestidor, l’entrenador del Lleida Esportiu va aparèixer a la sala de premsa amb un somriure d’orella a orella per assegurar que “ara mateix el vestidor és un cúmul de sensacions. Hi ha hagut una barreja d’entre alegria i reivindicació”. El de Sallent va ser contundent i va assegurar que “hi ha gent que avui era al camp que no ens volia en play-off. Tinc la sensació que no s’ha valorat prou el que hem fet, amb el gran nombre de dificultats que hem tingut i els jugadors que hem perdut”.

Gabri va assegurar que “al final l’equip està on s’ha merescut estar. Durant la temporada hem estat irregulars, però l’equip ha fet dos partits molt seriosos contra un gran equip”. També va reconèixer que “el futbol té coses com les que ens han passat a nosaltres. Diumenge passat, a Brea, estàvem fora i dimecres i aquest diumenge ens ho hem guanyat a pols”, va dir Gabri.

D’altra banda, va assegurar que, després de les celebracions, l’equip està molt mentalitzat a lluitar l’ascens: “Al cap i a la fi el que hem passat és una opció que no podem desaprofitar” i després d’elogiar, una vegada més, el comportament de l’afició al Camp d’Esports, va afirmar que “estic convençut que a Alacant, ens toqui la seu que ens toqui, no ens deixarà sols”.

Finalment, per tranquil·litzar els seguidors blaus, va afegir que “no tenim cap lesionat. Els canvis s’han fet per simple fatiga”.

Pereira parlarà avui del play-off a Alacant

El president Luis Pereira i la seua mà dreta, Vicente Javaloyes, han convocat avui (11.00) una roda de premsa en la qual, a banda de valorar la temporada, informaran dels plans del club perquè l’equip no estigui sol en el play-off d’ascens aquest cap de setmana.

L’objectiu no és sinó aconseguir l’ascens

Tant Moha com Neeskens i Roger Figueras –els tres jugadors que van comparèixer davant dels mitjans en el postpartit– van assegurar que al vestidor, a part de la lògica alegria per jugar-lo, “no hi ha cap altre objectiu que guanyar el play-off i ascendir a la Primera RFEF”.

Vint equips aspiren a pujar a Primera RFEF

A banda d’Espanyol B, Penya, Terol i Lleida, els altres classificats per al play-off són Adarve, Sestao, Mèrida, la Nucia –segons–, Navalcarnero, Reial C, Cacereño, Múrcia –tercers–; Coruxo, Racing B, Ceuta, Eldenc –quarts–; Palència, Arenas, Coria i Hèrcules –cinquens.

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.CARLES MIRANDA

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.

Gontxaruk va tornar a ser decisiu, amb el seu segon gol en 4 dies.CARLES MIRANDA

tracking