SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Márquez només pot ser sisè

No va poder aguantar el ritme capdavanter, però es va beneficiar de tres caigudes per recuperar posicions || Bastianini obté a Le Mans la tercera victòria de l'any, davant Miller i Aleix Espargaró

Marc Márquez no va poder aguantar el ritme dels del capdavant i va quedar descartat molt aviat.

Marc Márquez no va poder aguantar el ritme dels del capdavant i va quedar descartat molt aviat.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Enea la Bèstia Bastianini (Ducati Desmosedici GP21) va desesperar tots els seus rivals, en particular el seu compatriota Francesco Pecco Bagnaia (Ducati Desmosedici GP22), per aconseguir la tercera victòria de la temporada en el Gran Premi de França, davant de l’australià Jack Miller (Ducati Desmsedici GP22) i del barceloní Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP). No va ser un bon dia per a Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que va sortir de beneficiat de les tres caigudes que hi va haver davant seu per guanyar posicions i acabar sisè, a quatre segons de Johann Zarco i a quinze del capdavant. Massa lluny.

Són mals temps per al vuit vegades campió del món perquè, al marge de les lesions, aquesta Honda que tant prometia en els tests de pretemporada està resultant molt complicada de domar, sobretot en els revolts. Miller va sorprendre el seu company Bagnaia, autor de la pole, al sortir com un autèntic míssil i posar ja alguns metres d’avantatge sobre els seus rivals al final de recta, mentre que Aleix Espargaró i Àlex Rins se les havien i Marc Márquez superava el líder del campionat, el francès Fabio Quartararo, i el japonès Takaaki Nakagami. Amb l’australià tirant davant, Aleix va arrabassar la sisena plaça al lleidatà, mentre seguia el rastre de Rins, que circulava tercer, encara que a la tercera volta se’n va anar llarg en el revolt tres i al no poder controlar la moto va acabar per terra.

Bagnaia va passar Miller en la quarta volta, a l’aprofitar una colada de l’australià, el mateix gir en el qual Quartararo va superar Márquez i al capdavant ja començava a definir-se un grup format per Bagnaia, Miller, Bastianini, Mir i Aleix Espargaró, amb uns metres d’avantatge sobre Quartararo i Márquez. Malgrat que Bagnaia es va mantenir al capdavant, no va aconseguir destacar-se ni de Miller ni de Bastianini, que es va anar atansant a ells fins a enganxar-se i endur-se rere el seu rebuf Joan Mir, amb Espargaró, Quartararo i Márquez una mica més enrere. El lleidatà va ser el primer a donar mostres de no aguantar el ritme dels pilots del capdavant i a poc a poc es va anar quedant endarrerit. Mir va ser el protagonista de la següent caiguda quan ocupava la quarta plaça, que va seguir una altra de Jorge Martín (Ducati Desmosedici GP22).Amb vuit voltes al davant, la victòria era cosa de dos, Bagnaia i Bastianini, que tenien ja a més de dos segons un Miller al qual havien atrapat tant Aleix Espargaró com Quartararo.

En el vint-i-unè gir la Bèstia va passar per primera vegada Pecco, que poc després es va colar en el revolt vuit i va quedar un pèl endarrerit. En el seu intent per remuntar, va acabar anant-se’n a terra, deixant amb safata la victòria a la Bèstia. Miller va entrar segon en solitari i Aleix i Quartararo van lluitar per l’últim esglaó del podi que va ser per al barceloní, amb Marc sisè, mentre que Àlex Márquez, que va ser sancionat per tallar una xicana i va haver de passar per la zona de la Long Lap, va acabar catorzè, sumant dos punts.La quarta plaça del francès Fabio Quartararo li permet continuar líder del Campionat del Món amb 102 punts, només quatre més que Aleix Espargaró i vuit respecte a l’italià Enea Bastianini, mentre que Marc Márquez és desè a 48 punts del vigent campió, una distància ja considerable.

Marc Márquez reclama a Honda solucions per millorar la moto

Marc Márquez es va mostrar resignat i va donar per bo el resultat, però va demanar novetats tècniques per fer un salt de qualitat. “Dissabte vaig dir que amb una bona carrera, la nostra posició seria la cinquena, sisena o setena i hem acabat sisens, encara que la nostra posició real era la novena perquè hi ha hagut algunes caigudes”, va reconèixer, per afegir: “Tornen a ser 15 segons, que són massa. Podien haver estat 12 si no em relaxo al final, que ja m’he deixat anar, però continuen sent molts segons.” Quant al futur, va ser clar: “Soc el primer que diu que necessitem alguna cosa. Hi ha equip, moto, enginyers.. i dins del box se’ns estan acabant les idees. Falta que vagi arribant material i que la moto vagi evolucionant.”

Marc Márquez no va poder aguantar el ritme dels del capdavant i va quedar descartat molt aviat.

Marc Márquez no va poder aguantar el ritme dels del capdavant i va quedar descartat molt aviat.REPSOL MEDIA

tracking