ELS DETALLS

Ocasió perduda de l'AEM

L'AEM cau a Saragossa i, encara que segueix entre els cinc primers, deixa escapar l'opció d'encarrilar la salvació directa || Un gol de Leitner en pràcticament l'únic xut a porta de les locals, va decidir un partit marcat per un pèssim arbitratge

Natalia va tenir les ocasions més clares de l’AEM al llarg del partit.

Natalia va tenir les ocasions més clares de l’AEM al llarg del partit.JORDI ECHEVARRIA

A l’AEM se li va escapar de les mans l’oportunitat d’encarrilar la salvació directa a la nova Segona divisió en la visita al Saragossa, en un partit en el qual l’efectivitat va acabar sent decisiva perquè les lleidatanes van tenir diverses arribades molt clares però la sort els va ser esquiva. En canvi, el conjunt aragonès es va emportar els tres punts pràcticament en el seu únic xut entre els tres pals defensats per Mireya. També va ser decisiu l’arbitratge i, especialment, al no assenyalar un penal claríssim sobre Natalia quan, en el minut 4, encarava ja la portera aragonesa i va ser escombrada en l’aire i per darrere per Lauren Curtin, que va merèixer veure la roja.

L’AEM segueix cinquè, però una victòria hauria obert una bretxa de quatre punts respecte al sisè, el primer que disputaria la promoció a partit únic per salvar-se, un peatge que intentarà evitar tant sí com no en les dos jornades que resten. El calendari no convida a l’optimisme, atès que les lleidatanes han d’enfrontar-se al Llevant, segon, a casa i a l’Osasuna, líder, a El Sadar. Tanmateix, l’equip blau ha demostrat en sobrades ocasions que s’acreix davant de les adversitats i lluitarà per amarrar el somni de la salvació directa fins a l’últim minut.

Abans de l’acció clamorosa del penal, l’AEM ja havia posat a prova Lisbeth en el minut 2 amb un xut amb l’esquerra sec i sense angle també de Natalia que la portera local va desviar a córner. El Saragossa es va limitar a aprofitar la velocitat en punta de Naima i Racheal, però les lleidatanes tampoc van patir darrere i van passar la seua fase de més conflictes al voltant del quart d’hora, en una triple acció de Naima que va acabar en córner. Abans del descans, l’AEM va tornar a buscar el gol en una rematada desviada de Pixu i Natalia es va trobar amb un mà a mà que Lisbeth va tornar a desviar córner.

Després de la represa, novament Natalia hauria pogut avançar l’AEM en una acció davant de la portera que va enviar fora i, després d’uns minuts d’empenta ofensiva lleidatana, en el 56 va arribar el gol d’un Saragossa que encara no havia xutat a porteria. Va ser en una centrada lateral que va travessar el camp d’esquerra a dreta i va recollir Annelie Leitner a l’àrea petita (1-0). Encara que hi havia temps perquè l’AEM intentés rescatar almenys un punt, no hi va haver prou idees per fer-ho i només hi va haver perill en una falta directa d’Andrea que va parar la portera (65’) i en un mà a mà de Taberner en l’afegit que va sortir fora. Per a súmmum de mals, l’àrbitra va acabar expulsant Pixu.

Després de parar el joc durant una acció atacant blava perquè una local havia caigut, la capitana va protestar i va veure la groga. Ja allunyant-se i a l’aplaudir de forma sarcàstica, encara que d’esquena a la col·legiada, aquesta li va mostrar la segona, que el club estudiarà recórrer perquè pugui disputar el decisiu partit davant del Llevant. “Hem perdut una oportunitat de deixar-ho tot encarrilat, però jugar fora de casa cada vegada és més complicat i caldrà lluitar els dos partits que queden, caldrà treure fe d’on sigui”.

Així s’expressava l’entrenador Òscar Cobacho després d’un partit en el qual, va dir, l’equip va ser castigat per la manca d’efectivitat: “El que ens estava donant molts punts era ser efectives en les dos àrees i no ho hem estat ni en una ni en l’altra, hem d’aprofitar aquestes ocasions”, va afirmar. Sobre l’actuació arbitral, Cobacho va dir que “l’RFEF hauria de saber què passa cada setmana a Segona, ja ens havien avisat abans del partit”. En aquest sentit, Andrea també va ser molt crítica: “No hem perdut per l’àrbitra, però fa ràbia que a hores d’ara hi hagi un nivell tan baix a Segona, avui s’ha inventat coses que no són al reglament, i si un penal ho és, cal xiular-lo encara que sigui al minut quatre”.

Per la seua part, Taberner va lamentar la derrota i va assegurar que el vestidor va quedar “destrossat”. “No ha anat com esperàvem, hem arribat molt i esperem que contra el Llevant entrin totes les que avui no han volgut entrar”, va dir.