SEGRE

OLIMPISME JOCS D'HIVERN 2030

El COI recorda a Aragó que es va presentar dos cops

Pere Miró veu Catalunya “amb gran potencial”, però “és millor sumar que restar”

Pere Miró, conseller especial de la presidència del Comitè Olímpic Internacional.

Pere Miró, conseller especial de la presidència del Comitè Olímpic Internacional.EFE/ALEJANDRO BOLÍVAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El català Pere Miró, conseller especial de la presidència del Comitè Olímpic Internacional (COI), va assegurar ahir, sobre la possibilitat d’una candidatura unitària entre Catalunya i Aragó per als Jocs d’Hivern del 2030, que “no hi ha una data límit” per prendre una decisió. Així ho va comentar en unes declaracions a Catalunya Ràdio. A tres dies que venci el termini previ establert pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) per poder arribar a un acord, Miró va insistir que per al COI és “millor sumar que restar”, amb referència a una candidatura unitària o en solitari.

També es va referir que el COI no obliga a realitzar cap tipus de consulta al territori: “Sí que s’obliga a demostrar d’una manera o una altra aquest suport”, va dir. Quant a la possibilitat que Aragó presenti una candidatura en solitari, Miró va recordar que Jaca ja s’hi ha presentat en dos ocasions. “Aragó té un potencial molt gran, i Catalunya també.

Dins de la meua neutralitat hi ha un report d’un tècnic del COI que va ser a Catalunya i va valorar molt positivament les instal·lacions. Per tant, Catalunya té un gran potencial, un grandíssim nivell, Aragó en té un altre.. i a partir d’aquí, sempre és millor sumar que restar”, va assegurar.

Pel que fa a l’opció d’una candidatura en solitari de Catalunya, Miró va comentar que Alejandro Blanco, president del COE, cregui “profundament en la voluntat de Catalunya a tirar endavant la candidatura. I també creu en la voluntat d’Aragó”.

Lambán titlla l’independentisme de “brossa orgànica”

El president aragonès, Javier Lambán, va rebutjar ahir la iniciativa de diverses entitats independentistes catalanes i basques que han previst il·luminar tots els cims (més de 300) del Pirineu, des de l’Atlàntic al Mediterrani, el 2 de juliol, un repte que va qualificar d’“extravagància política”.

La iniciativa, denominada Via Pirinenca, es va presentar ja el juliol de l’any passat de forma simultània al País Basc i Catalunya. Lambán va mostrar el seu malestar amb el fet que la iniciativa també es dugui a terme al Pirineu aragonès, una de les “joies de la corona” de la comunitat, va dir, i que el seu govern “cuida amb amor”. Per aquesta raó, va assegurar en declaracions als mitjans de comunicació que no permetrà que “la taqui cap tipus d’escombraries orgàniques ni inorgànica”, ni tampoc qualsevol tipus d’“extravagància política”. I va afegir a continuació: “A l’exercici de les meues competències no estic disposat que el Pirineu el taqui absolutament ningú, i encara menys ideologies i propostes polítiques que a Aragó tenen un rebuig rotund de la immensa majoria de la població”, va concloure Lambán.

tracking