SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

És possible “deixar sanejat el club al juny”, diu Laporta

Amb les vendes de les filials de “mèdia” i de part dels drets de televisió

Laporta va presidir ahir un emotiu homenatge a Kubala vint anys després de la seua mort.

Laporta va presidir ahir un emotiu homenatge a Kubala vint anys després de la seua mort.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va assegurar ahir que el Barça està en condicions de deixar sanejada la seua economia aquest estiu en cas de poder activar alguna de les “palanques econòmiques”, va dir, que poden aportar ingressos al club. Laporta va treure pit afirmant que “redreçar en un any uns fons propis negatius de 500 milions d’euros és digne d’elogi”, i va reconèixer que “si abans del 30 de juny activem una de les opcions o dos haurem sanejat l’economia del club en gran part, que no vol dir que no hàgim de ser prudents. Mai més succeirà que en una economia sanejada hi hagi desenfrenament”, va assegurar en una entrevista concedida al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio.

Amb referència a la possible venda de la filial de marxandatge del club, BLM, Laporta va admetre que és una de les “palanques”, però va desmentir les xifres que s’han publicat en aquest sentit: “No ens vendrem el 49 per cent de BLM per 200 milions; sí que estem treballant el tema, però la xifra no és aquesta. Tenim diverses propostes, una de les quals estava molt avançada, però ara ja no té l’exclusivitat”, va explicar.

En el cas de Barça Studios, Laporta va revelar que hi ha sis empreses interessades a comprar una part de la divisió de “mèdia” del club. L’altra “palanca” és l’aportació del fons d’inversió CVC i la venda de part dels drets de televisió que se’n deriven. El president del Barça va apuntar que l’acord garantiria tenir més fair-play financer, però “no perquè ho hagi determinat Javier Tebas”. Laporta ha afirmat que no veu malament la proposta de CVC, perquè s’ha flexibilitzat: “La proposta de CVC, abans, hipotecava el 100% dels drets audiovisuals i ara només ens hipoteca el 10 per cent, perquè abans ens obligava a passar per ells si volíem vendre el 90 per cent restant. De moment, hi han entrat tots els clubs menys el Madrid i l’Athletic Club.

Encara no podem dir que tinguem la intenció d’entrar-hi, però estem arribant a un moment en què hem de valorar totes les opcions que tenim. No n’hi ha cap de perfecta, i hem d’escollir la que ens interessi”, va apuntar.Laporta va puntualitzar que la realització de les operacions que el Barça vol tancar “no comporten la venda d’un jugador per qüestions econòmiques”, si bé no pot assegurar “que no hi hagi vendes que es puguin considerar doloroses”, amb referència a Frenkie de Jong, però que, en tot cas, “seran sempre pel criteri esportiu”, va asseverar.

El Barça ja està a Belgrad a l’assalt de l’Eurolliga

El Barça va arribar ahir a Belgrad, on demà s’enfrontarà al Reial Madrid a la segona semifinal de la Final Four de l’Eurolliga (21.00 hores), a la recerca d’un lloc en la que seria la seua segona final consecutiva.

Els problemes físics que ha arrossegat Kyle Kuric les últimes setmanes i un tema personal que afecta Cory Higgins no els han impedit viatjar, per la qual cosa Saras Jasikevicius tindrà tots els jugadors a disposició i haurà de realitzar un descart.

Ofereixen tres jugadors a canvi de Soler i Gayà

En l’àmbit esportiu, Laporta va reconèixer que ahir va dinar amb el president del València, Anil Murthy, encara que no va revelar de què van parlar. Pel que sembla, el quadre xe està obert a negociar el traspàs de Gayà i de Carlos Soler, mentre que el Barça hauria ofert com a moneda de canvi tres jugadors: Braithwaite, Sergiño Dest i Riqui Puig.

Revela que Mbappé cobrarà 50 milions

El president blaugrana també va deixar anar un dard als dos grans objectes de desig del mercat futbolístic, Kylian Mbappé i Erling Haaland, a l’assegurar que el Barça “no contractarà jugadors que demanen trenta milions per temporada perquè distorsionaria l’economia”. Mbappé vol 50 milions nets. És a un nivell dels supertops. Després no guanyen Champions ni un ni l’altre. Això també cal tenir-ho en compte”, va dir. Sobre el possible fitxatge de Lewandowski, del Bayern, Laporta no va aportar cap novetat.

Laporta va presidir ahir un emotiu homenatge a Kubala vint anys després de la seua mort.

Laporta va presidir ahir un emotiu homenatge a Kubala vint anys després de la seua mort.FC BARCELONA

tracking