SEGRE

Sandro Rosell estudia accions pels "foscos interessos" del seu empresonament

Imatge d'arxiu de Sandro Rosell.

Imatge d'arxiu de Sandro Rosell.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha anunciat que estudia accions legals pels "foscos interessos de naturalesa política i/o econòmica" que creu que van motivar que passés dos anys en presó preventiva abans que l’Audiència Nacional l’absolgués. En un comunicat, Pau Molins, advocat de Rosell, s’ha referit així a la informació publicada aquest dimecres per 'El Periódico de España', segons la qual el 2014 les suposades "clavegueres" de la Policia en l’etapa de Govern de Mariano Rajoy van maniobrar per començar una investigació a l’expresident blaugrana sense control judicial iniciada per l’excomissari José Manuel Villarejo.

El lletrat de Rosell ha celebrat en nom del seu representat que "per fi estigui sortint a la llum pública l’existència dels esmentats interessos i es desvirtuï la tesi que la seua presó va ser deguda a un desafortunat error de criteri judicial, que és l’explicació que les autoritats competents ofereixen als dos anys." Segons la informació de l’esmentat mitjà, l’excomissari Villarejo va iniciar les indagacions contra Rosell en el marc del 'Projecte Barna' o 'operació Catalunya', la suposada investigació irregular per acusar polítics catalans i personatges del seu entorn de presumpta corrupció.

L’advocat de Rosell, a través d’un comunicat, ha expressat que "les esmentades informacions venen a confirmar la ferma creença" que després de "la seua injusta presó preventiva de gairebé dos anys sol·licitada per Fiscalía i acordada per la magistrada Carmen Lamela" hi havia foscos interessos "de terceres persones interessades en perjudicar-lo".

La defensa de Rosell ha assegurat que "encara queden molts interrogants per resoldre" com, per exemple, si l’excomissari Villarejo i la "policia patriòtica", a més d’investigar a Sandro Rosell dins de l’'operació Catalunya', també va rebre diners de particulars per investigar-lo.

Sandro Rosell va ser absolt el 2019 per la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional després de ser acusat de blanquejar comissions il·legals de l’expresident de la Confederació Brasilera de Fútbol Ricardo Teixeira, per la que va estar 22 mesos en presó preventiva. La secció primera del Penal va absoldre Rosell en aplicar-li el principi de "in dubio pro reo", en cas de dubte es resol a favor del reu, davant dels dubtes que se li van plantejar al tribunal sobre la comissió del delicte de blanqueig. La Sala va adoptar aquesta decisió en rebutjar el recurs de la Fiscalia, que demanava per a Rosell 6 anys de presó, en una sentència de la qual va ser ponent el magistrat Eloy Velasco.

tracking