SEGRE

OLIMPISME JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

El COE reitera l'aposta per una candidatura conjunta

Insisteix en el seu compromís per mantenir “els contactes que siguin necessaris”

El CSD vol una candidatura “conjunta i equilibrada” - El president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco, va defensar ahir a Osca una candidatura conjunta encara que va advertir que “si no és equilibrada, difícilment podrà  ...

El CSD vol una candidatura “conjunta i equilibrada” - El president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco, va defensar ahir a Osca una candidatura conjunta encara que va advertir que “si no és equilibrada, difícilment podrà ...EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va reiterar ahir el seu “compromís” amb la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 amb la presència del Pirineu, Aragó i Catalunya “alineat amb els requeriments tècnics” del COI i al més aviat possible. Mitjançant un comunicat, Alejandro Blanco va recordar que el 8 de juliol del 2021 va presentar aquest projecte al president del COI, Thomas Bach, en un escrit que incloïa les cartes d’intenció dels presidents del Govern, Pedro Sánchez, així com de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i d’Aragó, Javier Lambán.A més, el COE va subratllar que “seguirà treballant” com fins ara en la preparació de la documentació necessària per a la presentació d’un projecte de candidatura als Jocs del 2030 “al Pirineu, Catalunya i Aragó”, que respongui als requeriments tècnics del COI i que hi estigui alineat.

Així mateix, l’organisme presidit per Blanco es va comprometre a continuar els “contactes necessaris” amb els responsables dels governs de Catalunya i Aragó “per tal de materialitzar la presentació d’aquest projecte de candidatura tan aviat com sigui factible”. En principi, la intenció del COE era presentar-la al president del COI, Thomas Bach, que tenia previst visitar Madrid l’1 de juny.

Però si demà no hi ha acord, probablement cancel·larà la visita.Per la seua banda, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, confia que finalment Aragó i Catalunya arribaran a un acord per presentar una candidatura conjunta: “Veig el vas mig ple”, va afirmar ahir a Saragossa, on va insistir que li “agradaria pensar” que les dos comunitats són “més a prop de l’acord”. Sánchez les ha instat a continuar treballant, com li consta que s’està fent, “sense soroll”, amb l’objectiu final d’arribar al consens, després que Lambán rebutgés l’acord inicial de totes les parts.

tracking