SEGRE

HOQUEI OK LLIGA

El Finques Prats Lleida es juga l'ascens

El Finques Prats Lleida afronta avui el tercer i decisiu partit de quarts de play-off amb l'opció de classificar-se per primer cop per a l'Eurolliga || El guanyador s'enfrontarà al Barça en semifinals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de no poder certificar dissabte el pas a les semifinals del play-off pel títol de l’OK Lliga per culpa d’un gol encaixat a l’últim segon de la pròrroga, el Finques Prats Lleida té avui una nova oportunitat, l’última, de ficar-se a les semifinals i, estant entre els quatre primers, assegurar per primera vegada en els seus setanta-un anys d’història la classificació per a l’Eurolliga, la màxima competició continental. La història passa avui per Reus (21.00 hores). Ambdós equips arriben empatats després de guanyar el Llista el primer partit per 3-5 i perdre dissabte a l’Onze de Setembre per 1-2.

El tècnic lleidatà, Albert Folguera, admetia ahir que “dissabte vam quedar força tocats. Semblava que aniríem als penals i el gol va ser un cop fort”, explica. “Estem tocats, però també ferits en l’orgull i això cal treure-ho en el partit”. Valorava també que “si vam guanyar el primer partit podem guanyar el tercer, encara que no tenen res a veure uns partits amb els altres, però no és la primera vegada que guanyem a Reus”. El Llista també els va guanyar a la fase regular, 6-3 a Lleida i 2-4 a Reus.

És conscient de la dificultat del matx i de l’ambient que es trobarà l’equip lleidatà. “Ells hauran après dels seus errors. Serà un partit travat i caldrà evitar errors i treure profit dels seus. Costarà sorprendre’ls, però ells saben que tampoc no poden cometre’n. També tenim ja experiència en aquests partits”, recordava.Sobre com afrontar el duel, Albert Folguera va explicar que “hem de ser valents, no deixar-nos intimidar.

ja sabem el que ens trobarem. Cal jugar amb tranquil·litat i amb ambició”.Va recordar que “el premi que podem aconseguir és molt gran –la classificació per a l’Eurolliga–. Dissabte vam estar a punt i ara tenim l’ocasió de repetir. Això és un play-off i cal lluitar fins al final. A veure com comencem el partit”. Va admetre també que l’actitud mental tindrà molta importància.

“Sí, a hores d’ara és difícil sorprendre’ns els uns als altres, així que el tema mental és important i saber gestionar les diferents fases.”Per la seua part, el president, Enric Duch, va recordar una altra diferència: “Els jugadors del Reus són professionals i els nostres aniran al partit quan surtin de treballar, havent complert la jornada laboral”.

El Vila-sana va a la Corunya “sense cap pressió”

Aquesta pot ser una setmana gran per a l’hoquei lleidatà. Si el Finques Prats Lleida es juga avui l’accés a les semifinals del play-off pel títol, el Vila-sana, que ja ha fet història aquesta temporada al certificar la seua primera participació a Europa, pot fer un altre pas dissabte a la Corunya. Una victòria sobre el Liceo li assegurarà la primera posició en la fase regular i tenir el factor pista a favor en el play-off que començarà la setmana següent.

Ramon Porta, president del club del Pla d’Urgell, assegura que l’equip viatjarà a la Corunya “sense cap pressió”.“Ja hem aconseguit l’objectiu que ens havíem proposat, que era la classificació per a Europa”, explica. “Això ja ho tenim fa dies i si ara assegurem la primera posició, estarem encantats de la vida. Tot el que pugui arribar, benvingut sigui.” L’únic que lamenta és que es tracta d’un desplaçament llarg, que al club li costarà “uns 6.000 euros”, explica Porta. “Tres dies de viatge a una setmana del play-off”, conclou.

Andreu Tomàs, en una acció del partit de dissabte passat davant del Reus a l’Onze de Setembre.

Andreu Tomàs, en una acció del partit de dissabte passat davant del Reus a l’Onze de Setembre.ALBA TARRÉS

tracking