Les targetes costen al Finques Prats Lleida l'ascens

El Finques Prats Lleida s'avança en el marcador, però queda eliminat al perdre a Reus encaixant tres gols en inferioritat numèrica, al veure tres targetes blaves en tot just un minut || Els dos equips van fer el passadís a Andreu Tomàs en el seu últim partit

Jepi Selva, en una acció del partit d’ahir.

Jepi Selva, en una acció del partit d’ahir.JOAN GOMIS

El Finques Prats Lleida va posar punt final, ahir a Reus, a una temporada brillant en què ha estat en la lluita per tots els títols. Va quedar eliminat dels quarts de final del play-off al perdre per 4-2 en un partit condicionat per tres targetes blaves que va veure l’equip, de forma consecutiva, en tot just un minut, la qual cosa el va obligar a jugar set minuts, set!, en inferioritat numèrica, moment que va aprofitar el Reus per donar la volta a un marcador que tenia en contra (3-1). El Llista es va veure obligat llavors a anar sempre a remolc però, com en tota l’eliminatòria, va tenir el Reus amb la por al cos fins al final.

Sergi Folguera va marcar el 3-2 a falta de poc més de tres minuts i l’equip local només va respirar al marcar el 4-2, a falta de 16 segons i a porta buida, perquè el Llista jugava aquells últims segons sense porter, amb cinc jugadors de pista pressionant el Reus. Però finalment serà l’equip tarragoní qui disputi la semifinal davant del Barcelona. I no ho va tenir clar fins que faltaven aquells 16 segons.

En el primer partit del play-off, el Finques Prats Lleida va guanyar en aquesta mateixa pista per 3-5. I en el segon matx, dissabte passat a l’Onze de Setembre, el Reus va forçar el tercer gràcies a un gol a l’últim segon de la pròrroga (1-2). Ahir el Llista va tornar a tenir la sort esquiva.

Però per als lleidatans aquesta ha estat una temporada brillant. Eliminat dels quarts de play-off pel títol de Lliga en una eliminatòria molt equilibrada i quedant cinquè a la Lliga, encara que això el privarà d’accedir a l’Eurolliga. Però també va arribar a semifinals a la Copa i a la Final Four de la WS Europe Cup, a la qual sí que tornarà.El d’ahir va ser també un partit de comiats.

Martí Serra i Bruno di Benedetto se’n van al Liceo. Però la més emotiva va ser la d’Andreu Tomàs. El gran capità, que fa setmanes va anunciar la seua retirada, va jugar el seu últim partit amb el seu Llista.

Ambdós equips li van fer el passadís i el de Tremp no va poder evitar les llàgrimes. Deixa de jugar, però entra en la història del club, al costat del seu germà Lluís i el seu enyorat pare, aficionat infatigable.La glòria, i el premi de passar a les semifinals, on ja esperava el Barça, era només per al guanyador. No valia cap altre resultat.

I el Llista, que aquesta temporada ja ha guanyat dos vegades al Palau d’Esports, va sortir a buscar el partit. David Gelmà va tenir la primera, en tot just un minut, però un pal de Jepi Selva (4’) advertia de les intencions lleidatanes. El premi va arribar en el minut 6 amb un gran gol d’Andreu Tomàs (0-1).El Reus estava ferit i, com a tal, va reaccionar.

Als onze minuts van demanar un penal que els àrbitres no van concedir però tant era, perquè allà es va desencadenar el desastre. La picabaralla entre jugadors es va resoldre amb una targeta blava per al local Compagno i una altra per a Bruno di Benedetto. A la següent acció Martí Serra va aturar un llançament a Salvat i, en la següent, a la línia divisòria de la pista, els col·legiats van mostrar una targeta blava, més que rigorosa, a Joan Cañellas.

Oriol Vives va protestar i va veure també la cartolina blava, la tercera, castigada aquesta amb 5 minuts en lloc dels dos que suposa una targeta d’aquest color.Massa avantatge per al Reus, que no el va desaprofitar. El llançament directe el va transformar Marc Julià en l’1-1, però això no va tornar a la pista el jugador lleidatà, perquè quedaven dos targetes més pendents. Un minut més tard Aragonès va fer el 2-1 i, en el minut 17, Gelmà posava el 3-1.

El Llista recuperava els seus efectius, però la diferència al marcador ja era abismal. A la segona part el Llista ho va intentar en tot moment, mentre el Reus no podia tancar el matx ni amb el llançament directe de la desena falta, que Serra va aturar a Marc Julià. Sí que va encertar Sergi Folguera en el de la desena dels locals per marcar el 3-2 (46’).

Tot era possible i el Llista va pressionar en els últims segons jugant sense porter. A falta de 16 segons, un fatídic robatori va suposar el 4-2 i l’adeu a una temporada inoblidable per als llistats.

Folguera: “La successió de targetes blaves ha decantat el partit”

Albert Folguera va explicar després del matx que la successió de targetes blaves, tres en escassament un minut, va decidir el duel i, per tant, l’eliminatòria.

“Ens han marcat tres gols quan estaven en superioritat numèrica i el quart quan estàvem jugant sense porter”, va valorar. “Mentre hem estat quatre contra quatre, el partit ha estat equilibrat. La successió de targetes blaves ens ha matat, ha estat el que ha decantat el partit”, va afegir.El tècnic va dir que “ens hem avançat en el marcador i això ens ha anat molt bé, però ens ha trencat el tema de les blaves.

Hem hagut d’anar a remolc i ells han estat conservadors. Però hem estat allà fins al final”, va afegir.També va fer una bona valoració de la temporada: “Hem arribat a semifinals a la Copa, semifinals a la WS Europe Cup i hem caigut a quarts del play-off en el tercer partit. Penso que hem fet una temporada molt digna.”Enric Duch, per la seua part, hi coincidia. “Ha estat una temporada històrica”, va valorar el president.

El Noia, per penals, completa les semifinals

També ahir va segellar el pas a les semifinals del play-off pel títol el Noia. Va derrotar per penals el Calafell, després que el partit i la pròrroga finalitzessin 3-3, en l’altra eliminatòria que quedava pendent.

Ja estaven classificats per a semifinals Barça i Liceo, que van resoldre per la via ràpida, 2-0, les eliminatòries davant del Caldes i l’Alcoi, respectivament. Les semifinals començaran divendres, amb els encreuaments entre el Barcelona i el Reus i el Liceo i el Noia. Aquest play-off es juga el millor de cinc partits.