SEGRE

ESNOTICIA

Representants del Pirineu lleidatà temen que pugui malgastar-se “una gran oportunitat” si no hi ha acord pels Jocs

Representants del Pirineu lleidatà temen que pugui malgastar-se “una gran oportunitat” si no hi ha acord amb Aragó || Millores en infraestructures i posicionament mundial

Maria Vergés. Síndica d'Aran.

Maria Vergés. Síndica d'Aran."Aran continuarà treballant perquè hi hagi una candidatura. No podem perdre els Jocs"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La síndica d’Aran, Maria Vergés, el president del consell comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, i la seua homòloga del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, María José Erta, van coincidir, després de la compareixença d’Alejandro Blanco, que desitgen una candidatura conjunta i unida perquè hi puguin haver uns Jocs al Pirineu pels beneficis que suposaria per al territori. Així, Maria Vergés sempre ha insistit en les seues declaracions anteriors que “en el projecte es parla del Pirineu i el Pirineu no és de ningú, és de tots”. Vergés lamentaria “profundament” que es pugui arribar a “trencar” la candidatura “per interessos polítics” i ha manifestat en reiterades ocasions que Aran “continuarà treballant perquè el Pirineu tingui candidatura olímpica per al 2030”.

“Entenem que si no és en igualtat de condicions no s’entén aquesta candidatura i dubto molt que el COE ho accepti”, va assenyalar. “No podem perdre els Jocs. És una gran oportunitat per crear infraestructures i tenir una projecció internacional”, ha afirmat en diverses ocasions la síndica aranesa.Per la seua part, Carles Isús va assenyalar que la conclusió que havia tret de la roda de premsa oferta pel president del COE és que “els Jocs sí o sí seran compartits.

El que no pot ser és que no es facin els Jocs perquè algú s’hagi desmarcat d’un pacte ja acordat”, va dir en al·lusió al president d’Aragó, Javier Lambán.Segons Isús, no beneficia de cara al COI que “la presa de decisions sigui tan complicada perquè no dona bona imatge”. I, en aquest sentit, el president del consell comarcal del Pallars Sobirà va lamentar que “no ens posem d’acord amb Aragó quan hauria d’haver estat el més fàcil, ja que per aconseguir allotjar una cita olímpica s’han d’alinear molts astres i en aquest moment ho estan. Que no estiguin tots alineats per una cosa que depèn de nosaltres enfada molt”, va recalcar Isús.María José Erta, presidenta comarcal de l’Alta Ribagorça i alhora alcaldessa de Vilaller, sempre ha reiterat que “només hi veig coses positives”.

“L’esport és un transformador sociocultural i cal apostar per l’esport de neu. A més, un esdeveniment així ens posiciona al món.” El portaveu de la plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, va exigir ahir al Govern de la Generalitat que retiri la candidatura i que faci una planificació econòmica del Pirineu, perquè “no hi ha acord polític ni pau social i naix fracassada”. Ho va dir a la Seu després de la roda de premsa del president del COE, Alejandro Blanco.

El president del COI ve l’1 de juny i se li demanarà “més temps”

El president del COE va admetre durant la seua compareixença que la proposta olímpica va “a contrarellotge” perquè el dia 1 de juny el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, visita Espanya i haurà d’explicar-li “exactament” el punt en el qual es troba la candidatura. “Si no som capaços de resoldre-ho en una setmana, haurem de dir: senyor president, volem intentar-ho però doni’ns vostè més temps perquè ens costa molt posar-nos d’acord”, va concloure Alejandro Blanco.Va afegir que ha hagut de cancel·lar la visita dels representants del Comitè Olímpic Internacional (COI) més d’una vegada. “És una llàstima que estigui en risc un projecte, amb el clima que es viu últimament a Espanya, en el qual els pilars eren l’entesa i la col·laboració”, va afirmar el dirigent olímpic espanyol.

Carles Isus repetirà com a president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Carles Isus repetirà com a president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

María José Erta. Presidenta del CC de l'Alta Ribagorça. «L'esport és un transformador sociocultural i aquest esdeveniment ens posiciona al món»

María José Erta. Presidenta del CC de l'Alta Ribagorça. «L'esport és un transformador sociocultural i aquest esdeveniment ens posiciona al món»

tracking