SEGRE

PIRAGÜISME INTERNACIONAL

Sis lleidatans integren els equips estatals d'eslàlom

Laia Sorribes i Miquel Travé debuten avui a l'Europeu d'Eslovàquia

Laia Sorribes (2a per l’esquerra) i Miquel Travé (2n per la dreta) van viatjar amb l’equip absolut.

Laia Sorribes (2a per l’esquerra) i Miquel Travé (2n per la dreta) van viatjar amb l’equip absolut.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis lleidatans formen part aquest any de les diferents seleccions espanyoles d’eslàlom que participaran durant la temporada en els campionats d’Europa i del món de les tres categories: absoluta, sub-23 i júnior. Miquel Travé i Laia Sorribes seran les principals referències de l’eslàlom lleidatà al més alt nivell, ja que l’olímpica Núria Vilarrubla, per qüestions personals, no competirà aquest any. L’urgellenc i la pontsicana ja han viatjat a terres eslovaques per participar a partir d’avui en l’Europeu absolut que es disputa al canal de Liptovsky Mikulas, la primera de les grans cites d’un exigent 2022.

Travé, que l’any passat va aconseguir la medalla de bronze en el global de la Copa del Món de canoa, farà doblet aquesta campanya per primera vegada en categoria absoluta, ja que doblarà en C1 i K1, una cosa a què ja està acostumat en sub-23, on també farà les dos disciplines, com anys enrere en júnior, quan va arribar a proclamar-se campió del món. Sorribes, per la seua part, que surt d’una lesió d’espatlla, serà una de les cartes espanyoles en K1, tant en absolut com en sub-23. En aquesta categoria intermèdia debuta una altra palista del Cadí Canoe Kayak, Anna Barroso, que formarà tàndem amb Sorribes, que aquest any, com Travé, també competirà en la nova modalitat olímpica d’eslàlom extrem.Finalment, en la modalitat júnior hi haurà tres representants lleidatans, tots ells del Cadí.

En caiac s’han guanyat el bitllet Manel Contreras i Ikenna Mbelu, i en canoa Marc Vicente, si bé els tres competiran en la categoria extrema. Després de l’Europeu, la selecció absoluta, amb Travé i Sorribes, prendrà part en les Copes del Món de Cracòvia (Polònia) i Tacen (Eslovènia), i té previst concentrar-se del 5 al 12 de juliol a Augsburg (Alemanya) per preparar el Campionat del Món, la gran prova de l’any que està fixada del 26 en 31 del mateix mes. Després encadenarà unes altres dos Copes del Món, la de Pau (del 26 al 28 d’agost) i la de la Seu d’Urgell (del 2 al 4 de setembre), que serà la final.

Els júniors i sub-23 tenen la primera gran cita del 5 al 10 de juliol al Mundial d’Ivrea (Itàlia).

tracking