SEGRE

POLIESPORTIU ESPORT I NATURALESA

Naix el Vall Fosca Outdoor Festival del 3 al 5 de juny

Amb rutes de BTT i dos de trial running, inclosa la pujada al coll del Triador

La inauguració de l’estàtua del Gegant del Triador va tenir lloc l’any passat.

La inauguració de l’estàtua del Gegant del Triador va tenir lloc l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 300 participants es donaran cita a la Torre de Capdella del 3 al 5 de juny en la primera edició del Vall Fosca Outdoor Festival, un esdeveniment organitzat per Planet Outdoor Experiences que pretén ser un punt de trobada entre els amants de l’esport i la naturalesa. Les persones que s’inscriguin al festival hauran d’elegir entre realitzar les proves de trail running o les de BTT. En total seran tres circuits de BTT i dos de trail running.

A més, el Vall Fosca Outdoor Festival inclourà recorreguts com la pujada al coll del Triador, un lloc emblemàtic de la Vall Fosca, per a les persones que practiquen BTT. En aquest punt, que s’eleva a més de 2.100 metres, es va instal·lar l’any passat el mirador i l’estàtua del Gegant del Triador. Dins del festival, serà la prova reina on es disputarà el Trofeu Emma Roca-Geganta del Triador, en memòria de la corredora de muntanya catalana que va ser campiona d’Europa (2005), va guanyar la Copa i el Campionat d’Espanya (2007) i el Campionat del Món de raids (2010).

El Vall Fosca Outdoor Festival està pensat com una experiència completa, ja que no només consisteix a córrer les diferents etapes de les diferents proves esportives, sinó també a disfrutar de tots aquells moments previs i posteriors al festival en companyia de la resta de participants i en un entorn privilegiat.Segons Pep Vega, director de la Pedals de Foc Non Stop, “la idea va sorgir abans de la pandèmia quan vaig proposar posar la figura del Gegant del Triador i que s’organitzés un esdeveniment a la Vall Fosca per donar difusió que existeix aquest gegant, així com per donar a conèixer aquesta destinació com a lloc ideal per a la pràctica dels esports a l’aire lliure”.La Vall Fosca MTB Stage Race tindrà un format de tres dies completant tres etapes: el divendres 3 una ruta de 20,2 km i 185 metres de desnivell positiu, el dissabte 4 una de 45 km i 1.968 metres de desnivell i el diumenge 5 l’etapa reina Trofeu Emma Roca-Geganta del Triador de 15,4 km i 1.073 metres de desnivell. Quant al trail running hi haurà dos recorreguts, un de 15 km i 786 metres de desnivell i un altre de 12 km i 900 metres de desnivell.

tracking