SEGRE

MOTOGP

Marc Márquez tornarà a passar per quiròfan

Deixarà de competir momentàniament al Mundial de motociclisme després del Gran Premi d’Itàlia

Marc Márquez.

Marc Márquez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de Cervera de MotoGP Marc Márquez (Repsol Honda) tornarà a sotmetre’s a una intervenció en l’espatlla dreta la propera setmana, la quarta en els quatre últims anys, i deixarà de competir momentàniament al Mundial de motociclisme després del Gran Premi d’Itàlia, una decisió difícil però necessària, ja que sent "molt dolor" i no està "gaudint" sobre la moto.

"Em sotmetré a una intervenció la propera setmana. Des que vaig tenir la primera intervenció tot va ser bastant complicat. Quan pujava a la moto sentia limitacions; no he llançat la tovallola, vaig seguir les recomanacions mèdiques. No estic gaudint, estic sentint molt dolor. Estic empenyent massa, el meu rendiment no està malament, però no és el que jo desitjo", va confirmar el de Cervera en roda de premsa.

La lesió a l’húmer, fruit d’una caiguda a Jerez a inicis del Mundial 2020 de MotoGP, no va evolucionar d’inici com s’esperava i el pilot català va haver de passar fins en tres ocasions per quiròfan. D’aquesta manera, l’octacampeó pateix un nou contratemps aquest curs després del nou episodi de diplopia, és a dir, de visió doble després de la seua esgarrifosa caiguda durant el 'warm up' en el Gran Premi d’Indonèsia.

"M’estava costant més del normal, la posició no era natural sobre la moto. El risc que prenc és el mateix de sempre, però ja vaig veure després de Jerez que no podia. Allà els vaig dir als doctors que d’aquesta manera no podia continuar competint. "Ahir em van dir vine, hem decidit parar aquesta temporada. Aquesta operació és per seguir la meua evolució. Hi ha molts sacrificis, però estic segur que hi haurà recompensa", va manifestar.

A més, va reconèixer que el va tranquil·litzar que els metges li recomanessin operar-se i que no el deixessin només a les seues mans. "Els doctors em van ajudar a prendre aquesta decisió perquè la rotació era més gran del que creien. Estaven molt més espantats amb l’operació de la infecció, la tercera, que va ser la que més incertesa els creava. És una operació complicada, però estic a les millors mans", va indicar.

El Team Manager del Repsol Honda, Alberto Puig, va descartar parlar d’un possible substitut del de Cervera i va explicar que el moment de l’operació és "el correcte". "Marc ha fet de tot i més per ser el que era abans de l’accident, però no és suficient. L’any passat vam plantejar fer una quarta operació, però el cirurgià va assegurar que l’os no era prou dur. Ahir vam rebre una trucada i es va veure que la rotació de l’espatlla dreta era bestial", va subratllar.

"La cirurgia consistirà en l’extracció del material d’osteosíntesi que ja tenia a l’espatlla mitjançant una osteotomia a l’espatlla per guanyar mobilitat externa en la rotació i per donar-li més estabilitat. Hem considerat que aquest era el moment perquè volem pensar el 2023. La situació és difícil, però el primer és Marc", va explicar.

tracking