PIRAGÜISME ESLÀLOM

Travé es penja el bronze per equips de l'Europeu absolut

El palista alturgellenc també es va classificar per a semifinals de C1 individual

Miquel Travé, amb Ander Elosegi i Luis Fernández, al tercer calaix del podi a Liptovsky Mikulas.RFEP

El lleidatà Miquel Travé es va penjar ahir la medalla de bronze en la prova per equips de canoa fent triplet amb l’irundarra Ander Elosegi i el viguès Luis Fernández, el primer metall que conquereix la selecció espanyola en el Campionat d’Europa absolut d’eslàlom que es disputa des de dijous a la ciutat eslovaca de Liptovsky Mikulas. El trio estatal va completar la baixada en 112.39 segons, després d’una penalització de quatre, cosa que els donava en aquell moment la segona posició provisional, darrere de Polònia, que havia firmat un registre de 110.88. La República Txeca i Irlanda van marcar temps pitjors, no així Alemanya, que va parar el crono en 107.94 que li donava la primera posició provisional, relegant Espanya al tercer calaix del podi.

Faltaven per participar encara tres països, però ni Eslovènia, ni Itàlia ni els amfitrions van aconseguir millorar el temps del trio espanyol, que s’alçava així amb la medalla de bronze, la primera de l’equip en aquesta primera gran cita de l’any.“Ha estat una baixada complicada, però al final hem aconseguit l’objectiu que no era cap altre que obtenir una medalla”, va assenyalar Travé, que ara buscarà repetir la gesta en individual, tant en K1 com en C1. “L’objectiu és lluitar per guanyar-ho tot, però cal ser realista. És la meua primera presència en K1 sènior i serà molt més complicat, perquè hi ha molta més participació i no és la meua disciplina, i en C1 estar a la final i a veure què passa, perquè hi ha molt nivell”, va afegir.En la competició individual d’ahir de canoa, Travé tampoc va fallar i va segellar la seua classificació per la via ràpida per a semifinals, com ja va fer dijous en K1.

En una baixada dominada pel local Matej Benus, vigent subcampió continental, el palista del Cadí Canoe Kayak va ser vuitè a 5.15 segons del guanyador, mentre que Luis Fernández i Ander Elosegi van haver de recórrer a la repesca, però tampoc van poder passar. En dones, l’andorrana del Cadí Mònica Dòria va firmar el tercer millor registre i es va classificar directament per a semifinals, igual que la basca Klara Olazabal, que ho va fer en la primera ronda, i la viguesa Ainhoa Lameiro, en la repesca.