SEGRE

El president del COE assegura que "en cap moment" va reclamar "un euro" a la Generalitat per la candidatura

El presidente del COE, Alejandro Blanco.

El presidente del COE, Alejandro Blanco.AFP7 / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va assegurar que "en cap moment" ha demanat diners a la Generalitat de Catalunya per les gestions per a la posada en marxa de la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern de 2030, i va qualificar aquestes publicacions com a "falses" i "tendencioses".

"En cap moment el Comitè Olímpic Espanyol o jo mateix no hem percebut o reclamat subvenció o cap quantitat per les gestions realitzades per a l’esmentada candidatura; bé al contrari, les esmentades gestions han generat despeses que han estat sufragades pel Comitè Olímpic Espanyol, amb càrrec als seus propis recursos privats," va manifestar en un comunicat.

Així es va referir el president del COE després de la publicació per 'El Confidencial' que Blanco hauria negociat en secret la candidatura conjunta d’Aragó i Catalunya per als Jocs Olímpics d’hivern 2030 amb l’expresident de la Generalitat Artur Mas i amb un alt càrrec dels governs de Quim Torra i Pere Aragonés, i que els hauria demanat 400.000 euros per a contractacions "opaques".

En aquest sentit, Blanco va dir que durant el procés de gestació i desenvolupament de la candidatura olímpica va mantenir reunions, públiques i privades, amb responsables polítics, agents socials, empresarials i sindicals, tant de Catalunya com d’Aragó, "a fi d’ampliar el més possible la base de suport a la candidatura".

A més, Blanco va transcriure, amb el consentiment del seu autor, les declaracions del llavors secretari d’esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. "El COE mai no va demanar ni un sol euro a la Generalitat. Ni un. Com tampoc la Generalitat, mentre jo vaig ser al capdavant de la Secretaria General de l’Esport, no va transferir ni un sol euro al COE", va assenyalar Figueras.

Els 400.000 euros que apareixen en la "ciència-ficció", segons ell, publicada per El Confidencial es refereixen a l’import que, des de la Generalitat, es va comentar que podrien intentar pressupostar per a 2020, "en el cas que s'hagués d’anar als Jocs de Tokyo 2020 a promocionar la candidatura, cosa que mai es va produir".

"Davant de les falses i tendencioses afirmacions publicades, que intenten desacreditar al COE i a mi com el seu president, em reservo el dret d’exigir, per al Comitè Olímpic Espanyol i per a la meua persona, els aclariments, rectificacions i compensacions que hi hagués lloc en dret, fins i tot per via judicial," va concloure la nota.

tracking